valència

Bronca per un conductor sense mascareta: «No em surt dels ous»

Un passatger ha recriminat al conductor que no portés mascareta, malgrat l'obligació de fer-ho

L'EMT estudia l'incident per prendre mesures

bronca-utilizar-mascarilla-conductor-1 p vid 31 152359 / periodico

1
Es llegeix en minuts
Héctor Casero

Un conductor de l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València i un passatger han protagonitzat aquest dijous una bronca a l’interior d’un dels autobusos de la línia 31. L’incident ha començat poc després de les 11 hores, quan un dels usuaris del servei de transport públic ha recriminat al conductor que no portés la mascareta. La resposta fanfarrona del conductor ha elevat el to de la conversa, que s’ha convertit, en qüestió de segons, en una gresca plena d’insults i gestos obscens.

Malgrat que la Generalitat Valenciana va decretar l’ús obligatori de la mascareta en tot moment a tot el territori autonòmic el 18 de juliol, aquest conductor de la línia 31 ha decidit ignorar la norma. La protecció de boca i nas resulta essencial per evitar la propagació del coronavirus SARS-CoV-2, que ja s’ha estès per tota la ciutat de València i del qual hi ha actius mig centenar de brots a les tres províncies.

Segons relata Agustín Alabau, testimoni directe de la bronca, l’incident ha començat poc abans de travessar el pont de l’Exposició, quan el passatger li ha demanat «de males formes» al conductor que fes ús de la mascareta. Altiu, el xòfer ha respost amb un rotund «no em surt dels ous» que no ha deixat indiferent ningú a l’autobús.

«El conductor no portava la mascareta en cap moment», assegura aquest testimoni dels fets, que ha decidit gravar amb el telèfon mòbil l’aldarull a partir del moment en què ha començat l’encreuament d’insults.

Notícies relacionades

Des de l’EMT investigaran els fets per «poder prendre les mesures oportunes» i recorden que «des que la Generalitat Valenciana va decretar obligatori l’ús de la mascareta, els conductors també han de portar-la posada durant l’acompliment de la seva feina».

De fet, és la mateixa empresa la que s’encarrega de proporcionar les mascaretes als xòfers del servei públic d’autobusos. Des de l’inici de la crisi sanitària, l’EMT va restringir l’accés a l’interior dels vehicles per la porta davantera per protegir els treballadors i va eliminar el pagament en metàl·lic, així com el bitllet senzill, del qual ahir mateix es va anunciar que es recuperava.

Temes:

Coronavirus