evolució de la pandèmia

El 45 % dels ingressos per Covid a Lleida són contagis en reunió familiar

La mitjana d'edat dels hospitalitzats es continua situant entre els 65 i els 66 anys i, segons el doctor Morales, «tenim la percepció que els joves són els que més positius donen, però els grans són els que acaben en un hospital

El metge ha alertat que un 21 % dels internats encara estan relacionats directament o indirectament amb el sector de la fruita i, un 10 % més provenen de residències per a la tercera edat o cuidadors d'avis

lleidaok

lleidaok

1
Es llegeix en minuts
Efe

El 45 % dels ingressos per coronavirus a Lleida s’han contagiat entre familiars o en reunions de socialització, segons ha explicat el metge responsable de la planta Covid-19 de l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, José Luis Morales. 

Així mateix, el doctor ha alertat que un 21 % dels ingressats encara estan relacionats directament o indirectament amb el sector de la fruita, i un 10 % més amb interns a residències per a la tercera edat o cuidadors d’avis. 

En aquest sentit, Morales està «sorprès» perquè encara hi hagi casos en aquests àmbits, malgrat les mesures sanitàries que s’hi han pres. 

D’altra banda, Morales ha admès que la pressió assistencial a l’Arnau de Vilanova «és cada vegada més alta» i que estudien la possibilitat d’obrir una cinquena planta per si la pressió arriba a ser «màxima». 

«Pot ser que no es necessiti, però hem de tenir-la preparada per si cal anar obrint-la com s’ha fet fins ara amb altres», ha puntualitzat. 

A més, el responsable de la planta de Covid de l’Arnau ha anunciat que ahir es van portar a terme alguns trasllats de pacients no positius en coronavirus a altres centres hospitalaris catalans, com és el cas de la Vall d’Hebron (Barcelona), a fi d’«anar guanyant espai». 

En relació amb la gravetat dels pacients ingressats, Morales ha assegurat que «tots els que ingressen són greus», però ha destacat que la taxa d’intubacions ha baixat i que l’índex d’ingressos a l’uci se situa al voltant del 8 %, quan al març era del 40 %. 

«Els casos continuen sent greus, però l’evolució és millor perquè hem canviat la manera de procedir gràcies a les atencions avançades respiratòries que ja donem a planta», ha dit. 

Notícies relacionades

Finalment, la mitjana d’edat dels ingressos es continua situant entre els 65 i els 66 anys i, segons el doctor, «tenim la percepció de què els joves són els que més positius donen, però els més grans són els que acaben ingressant». 

Des de l’Arnau de Vilanova esperen poder notar una baixada d’activitat als Centres d’Atenció Primària (CAP) d’aquí a 7 o 10 dies i serà llavors quan es pugui donar per estabilitzada o no la situació a l’hospital.