aquest diumenge

Tres joves sense bitllet agredeixen un revisor en un tren a Flaçà

L'interventor té ferides lleus a la mandíbula, a l'ull i al genoll

Renfe ha interposat una denúncia als Mossos, que investigarà el succés

2
Es llegeix en minuts
Ariadna Sala

Tres joves que viatjaven sense bitllet van agredir el revisor d’un tren a Flaçà diumenge a la tarda, tal com informa el ‘Diari de Girona’, del Grup Prensa Ibérica. Segons asseguren fonts de la companyia Renfe, l’incident va tenir lloc a les 18.15 hores en un comboi de la línia R11, quan el revisor va demanar el bitllet del trajecte, que no portaven. Llavors, els tres joves van agredir el treballador i li van causar diverses contusions al cos. Els fets van succeir amb el tren en marxa en direcció a Barcelona i a l’altura de Flaçà, on els presumptes implicats van baixar després de l’agressió.

Tot i que hi ha un vídeo on es veu els tres joves marxant de l’andana de l’estació de Flaçà, Renfe no té constància que hi hagi cap vídeo del moment de l’agressió, tot i que al vagó hi havia més viatgers que van presenciar els fets. D’altra banda, tot i que els serveis de vigilància de Renfe van acudir al lloc de l’agressió, no van poder retenir els joves. En aquest sentit, fonts dels Mossos indiquen que van rebre un avís i es van personar al lloc dels fets, però quan van arribar els joves ja se n’havien anat.

La víctima va haver de ser traslladada a l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona amb ferides de caràcter lleu a la mandíbula, a l’ull i també als genolls, aquestes últimes a conseqüència d’una caiguda a terra de l’interventor arran de l’agressió.

La companyia ha interposat una denúncia als Mossos, que investigaran el succés. Renfe assegura que no és la primera agressió a un treballador de l’empresa ferroviària que succeeix aquest any a la província de Girona. De fet, durant l’any passat es van produir 58 agressions a treballadors de Renfe a tot Catalunya, de les quals quatre van tenir lloc a l’estació de Girona. Les mateixes dades indiquen que durant el 2019 es van produir 152 agressions a vigilants de seguretat de Renfe a tot Catalunya, una cada dos dies.

Notícies relacionades

El servei de vigilància està subcontractat per Renfe, i no té competències sancionadores, ja que és potestat dels Mossos. Si hi ha una agressió, el cos pot aturar el tren, retenir els implicats i alertar els Mossos.

Agressions per la mascareta

Les mateixes fonts asseguren que l’obligatorietat de la mascareta decretada pel Govern arran de la pandèmia del coronavirus ha sigut motiu d’agressions i coaccions a treballadors de la companyia quan s’ha requerit als viatgers la necessitat de portar-la col·locada. «Hi ha hagut més incidents dels que seria desitjable», van opinar les fonts.