ALERTA SANITÀRIA INTERNACIONAL

Els dibuixos d'infants confinats a BCN serviran de material a les escoles

L'objectiu és poder treballar les emocions a les escoles de la capital catalana

600 menors han remès les seves creacions a la web Estimat Diari de l'ajuntament

dibujos-nios-bcn / periodico

1
Es llegeix en minuts

Els dibuixos que els nens i nenes han enviat durant el confinament a la web Estimat Diari de l’Ajuntament de Barcelona es convertiran en material pedagògic per treballar les emocions a les escoles de la capital catalana, ha informat aquest diumenge el consistori.

La plataforma, oberta des del 30 de març fins al 3 de juliol, ha rebut més de mil dibuixos, escrits, fotografies, vídeos i altres creacions enviades per 600 nens i nenes de la ciutat, amb els quals han pogut expressar el seu estat d’ànim, inquietuds i experiències durant l’estat d’alarma.

En el marc d’aquesta iniciativa, l’alcaldessa Ada Colau ha respost en vídeo en vuit ocasions a més de 160 nens, que s’han emès periòdicament a la mateixa plataforma i han arribat a un total de 113.500 reproduccions.

Amb tot aquest material rebut, l’Ajuntament de Barcelona ha començat a treballar per elaborar una carpeta d’aprenentatges i material didàctic perquè estigui disponible el curs que ve a les escoles de primària de la ciutat.

Experiència i sensacions

Notícies relacionades

Aquest material didàctic anirà dirigit a l’alumnat dels cicles mitjà i superior de primària, entre 8 i 12 anys, amb l’objectiu de facilitar eines i un acompanyament per treballar l’experiència, les emocions i les sensacions viscudes durant el confinament i treballar les competències relacionades, com les emocionals, les socials i les artístiques.

Les creacions dels infants també formaran part d’una exposició itinerant que recorrerà la ciutat durant el curs que ve, i es dipositaran en les memòries del confinament com a testimoni de la mirada infantil d’aquest període.