icona després de 50 dies a l'uci

D'una llitera davant el mar a sortir de l'hospital: així es recupera Isidre Correa

El pacient comença la rehabilitació després que el seu estat de salut millori

La seva imatge al passeig marítim va ser reproduïda per molts diaris

recordeu-la-fotografia-que-va-donar-la-volta-al-mn-de-la-humanitzaci-de-luci-de-lhospitaldelmar-doncs-el-protagonista-lisidre-desprs-de-3-m / periodico

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els professionals sanitaris de l’Hospital del Mar van acomiadar amb un llarg aplaudiment Isidre Correa, el pacient que van treure al carrer en llitera perquè veiés el mar, després de superar 50 dies a l’uci. La seva imatge va ser portada de desenes de diaris, però la millor notícia ha arribat aquesta setmana: el seu estat de salut ha millorat i ja pot abandonar el centre.

Segons ha informat el Departament de Salut català en el seu compte de Twitter, en què ha penjat el moment en què el pacient era acomiadat de l’hospital, l’Isidre continuarà la seva recuperació a l’Hospital de l’Esperança, vinculat a l’Hospital del Mar, una vegada que el seu estat de salut ha millorat.

Feia tres mesos que el pacient estava hospitalitzat i ara comença un procés de rehabilitació.

Sol després de dos mesos

La imatge de l’Isidre, de 60 anys, va donar la volta al món el 29 de maig, quan les infermeres que el van cuidar a l’uci el van treure en llitera al passeig Marítim de Barcelona perquè pogués veure el mar i rebés els primers rajos de sol en gairebé dos mesos.

Correa –que va ser hospitalitzat el 9 d’abril i traslladat a l’uci cinc dies després– va estar davant el mar gairebé mitja hora, acompanyat de la seva dona i d’un ampli equip mèdic.

«¿Recordeu la fotografia que va donar la volta al món de la humanització de l’uci de l’Hospital del Mar? Doncs el protagonista, l’Isidre, després de tres mesos ingressat per la Covid-19, se’n va cap a l’Hospital de l’Esperança per acabar la seva recuperació», ha informat aquest departament.

Sortides terapèutiques

Notícies relacionades

Aquestes sortides terapèutiques formen part del programa d’humanització de l’uci del centre sanitari i les van interrompre en les setmanes més dures de l’epidèmia.

L’Hospital del Mar defensa les bondats d’aquest tractament per ajudar els malalts ingressats a l’uci. «Els va molt bé perquè els permet recobrar el contacte amb la realitat i això beneficia la seva recuperació», segons fonts del centre.

Temes:

Coronavirus