El rescat en patinet aquàtic d'un submarinista a Tossa de Mar

Bombers i policies locals agafen l'embarcació recreativa per socórrer un home atrapat entre les roques

L'home ha sigut traslladat finalment en una llanxa oficial fins a la platja i després en ambulància a un centre sanitari

pedales 1200

pedales 1200

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

La fotografia necessita context. Són tres bombers del parc professional de Lloret de Mar (la Selva) acudint en patinet aquàtic al rescat d’un submarinista que fondejava a la cala Giverola de Tossa de Mar (la Selva).

Un home que fondejava en una cala de Tossa s’ha marejat durant una immersió i ha demanat auxili des de les roques cap a les 10.00 hores d’aquest dimarts. Els primers a acudir-hi han sigut dos agents de la policia local de Tossa de Mar, que han activat els Bombers de la Generalitat i Salvament Marítim. Els Bombers, al seu torn, han avisat els voluntaris de la població, que també disposen d’una llanxa. 

Però la situació era urgent i, ja que no hi havia manera d’arribar fins a les roques on es trobava el submarinista per terra, els dos policies han pres la iniciativa abans que hi acudissin les dues embarcacions oficials. Han agafat un patinet aquàtic i a pedals han aconseguit arribar fins a ell. Un dels dos policies s’ha quedat al costat del submarinista, que necessitava atenció mèdica, i l’altre ha tornat a la platja.

A la platja esperaven ja bombers professionals del parc de Lloret. Tres d’aquests han rellevat el policia local al patinet, amb una motxilla sanitària a bord, i s’han desplaçat fins a les roques. La fotografia dels tres bombers en patinet es fa en aquell instant.

Notícies relacionades

Ja a les roques, els bombers han practicat els primers auxilis al submarinista. Minuts després, s’ha presentat la llanxa dels bombers voluntaris i l’home ha sigut traslladat en l’embarcació oficial fins a la sorra. Des de la platja, una ambulància del SEM l’ha conduït a un centre sanitari. 

La imatge, un fragment d’un salvament exitós, ha corregut per alguns xats interns dels Bombers de la Generalitat i el sindicat UGT fins i tot ha divulgat un tuit presentant irònicament «el nou material de rescat aquàtic» del cos d’emergències. 

Temes:

Bombers