13 ANYS D'INVESTIGACIÓ

Identificat un nou sospitós de la desaparició de Madeleine McCann

La policia britànica busca pistes sobre dos vehicles que l'home pot ser que utilitzés i sobre dos números de telèfon

Kate i Gerry McCann, els pares de Madeleine, en una visita a Madrid, el 2011.

Kate i Gerry McCann, els pares de Madeleine, en una visita a Madrid, el 2011. / JOSE LUIS ROCA

2
Es llegeix en minuts
Vanesa Lozano
Vanesa Lozano

Redactora

Especialista en Sucesos

ver +

La policia britànica ha revelat que investiga un home alemany de 43 anys que compleix condemna en una presó del seu país com a sospitós de la desaparició de la nena anglesa Madeleine McCann el 2007 Portugal.

El sospitós, la identitat del qual no s’ha divulgat, és un home blanc que va passar temporades a l’Algarve portuguès entre el 1995 i el 2007, i estava «connectat amb l’àrea» de Praia da Luz. Allà va ser on la nena de 3 anys va desaparèixer mentre dormia juntament amb els seus germans bessons en un apartament turístic.

L’individu, a la presó per un altre cas, tenia fa 13 anys els cabells curts i rossos, era de complexió prima i feia entorn d’1,82 metres, precisa la policia britànica en un comunicat.

L’equip de Scotland Yard que dirigeix l’anomenada Operació Grange, que mira de trobar pistes de la nena des del 2011, ha col·laborat amb les autoritats alemanyes per trobar la pista d’aquest sospitós i ha identificat dos vehicles que l’home pot ser que utilitzés entorn del moment de la desaparició.

Una furgoneta Volkswagen

Un d’aquests vehicles és una furgoneta de càmping Volkswagen T3 de principis dels anys 1980, de colors blanc i groc i amb matrícula portuguesa, a la qual la policia creu que l’home «va tenir accés almenys des de l’abril del 2007 fins després del maig del 2007.

El sospitós va viure en aquesta caravana durant dies, potser durant setmanes, i es creu que pot ser que la utilitzés el 3 de maig del 2007, el dia de la desaparició de la nena.

La policia britànica ha fet una crida a possibles testimonis que van veure aquest vehicle en aquesta zona de l’Algarve aquella nit del mes de maig, o bé en els dies previs o posteriors.

Un cotxe Jaguar

El segon és un Jaguar model XJR 6 del 1993, amb matrícula alemanya i registrat originalment a nom del sospitós, que es creu que va circular per Praia da Luz i zones pròximes entre el 2006 i el 2007.

El 4 de maig del 2007, un dia després de la desaparició de Madeleine, el vehicle va ser registrat sota un altre nom a Alemanya.

Números de telèfon

Els investigadors remarquen que per canviar el registre d’un vehicle no fa falta que l’automòbil es trobi físicament al país i creuen que es trobava encara a Portugal en aquell moment.

La policia demana també la col·laboració ciutadana per obtenir informació sobre dos números de telèfon mòbil, tots dos amb prefix de Portugal.

Scotland Yard creu que el sospitós va utilitzar el número +351.912.730.680 i va rebre una trucada des de les 19.32 hores fins a les 20.02 hores del 3 de maig del 2007 a l’àrea de Praia da Luz.

El segon número és el +351.916.510.683, des del qual es va efectuar aquesta trucada i que no es trobava en aquesta àrea de l’Algarve.

Col·laboració ciutadana

«La desaparició de Madeleine ha atret una enorme atenció internacional. Fem una crida als ciutadans perquè ens ajudin a aclarir l’ocurregut», ha afirmat l’assistent de comissari Stuart Cundy.

«Estem compromesos a fer tot el necessari per determinar què va passar i trobar la Madeleine», ha agregat.

Els pares, agraïts a la policia

Els pares de la nena, Kate i Gerry McCann, indiquen en el comunicat de la policia que donen la «benvinguda» al nou fil d’investigació que s’ha obert.

Notícies relacionades

«Volem agrair a les forces policials involucrades els seus continus esforços en la recerca de la Madeleine. Tot el que hem desitjat sempre és trobar-la, destapar la veritat i portar els responsables davant de la justícia», afirmen.

«Mai perdrem l’esperança de trobar la Madeleine viva, però qualsevol que sigui el resultat, necessitem conèixer-lo, tant com necessitem trobar pau», afegeixen els pares, que agraeixen, així mateix, el suport dels ciutadans.

Temes:

Desapareguts