DECISIÓ JUDICIAL

Una jutge insta a investigar l'alcaldessa de Vilassar de Dalt per malversació

La togada afirma que existeixen indicis que es van pagar amb fons públics pancartes demanant la llibertat dels presos independentistes

La sentència, a més, acorda l'absolució de les tres persones que van ser denunciades al seu dia per despenjar el cartell

zentauroepp53623271 vilassar200602154233

zentauroepp53623271 vilassar200602154233

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Una jutge de Mataró ha instat a obrir una investigació per presumpta malversació de fons públics contra l’actual alcaldessa de Vilassar de Dalt, Carola Llauró (Ara Vilassar) i el seu antecessor, Xavier Godàs (ERC), per la col·locació al balcó del consistori de pancartes a favor de la llibertat dels dirigents independentistes presos pel procés. El trasllat del cas al deganat dels jutjats per al seu repartiment l’ha acordat la togada en una sentència en què s’absol les tres persones acusades d’intentar despenjar el 28 de juny del 2019 el primer cartell que s’hi va instal·lar i que, després, va ser reposat per un altre del mateix estil.

La resolució judicial, a la qual ha tingut accés EL PERIÓDICO, relata que aquell dia es va col·locar a l’ajuntament de Vilassar de Dalt una pancarta amb el text: «Llibertat presos/es polítics», que feia cinc metres de llarg per un d’ample. Durant la matinada, un grup de cinc persones van intentar despenjar-la amb una perxa metàl·lica i van causar danys al cartell. La policia local va identificar els tres acusats, tot i que la sentència afirma que «no consta provat qui va realitzar els actes materials» de treure la pancarta, ni els danys que se li van ocasionar. Després, va ser substituïda per una altra.

La sentència detalla, a més, que no consta qui va autoritzar-ne la instal·lació, ni quan, ni amb quins fons es va pagar, per això la jutge requereix que s’investigui, a petició de la fiscalia i de les defenses dels tres denunciats, qui va pagar no només aquest cartell, sinó també el que el va substituir. Per aquest motiu considera que l’actual alcaldessa i el seu antecessor presumptament poden haver comès el delicte de malversació de fons públics.

Aquest diari va intentar ahir sense èxit posar-se en contacte amb l’Ajuntament de Vilassar de Dalt per obtenir la seva opinió. La denúncia pels danys a la pancarta va ser presentada per Carola Llauró com a alcaldessa.

Sense amo aparent

Notícies relacionades

La sentència argumenta que «no consta acreditat» que el cartell fet malbé pertanyés «a ningú en concret», ja que l’alcaldessa no ha aportat cap acta del ple de l’ajuntament autoritzant-ne la compra, ja que, segons l’alcaldessa, no es va tractar el tema, ni la destinació dels fons per a la seva adquisició. La jutge arriba a la conclusió que és una «pancarta sense amo» i precisa que «no ha quedat acreditat» que el cartell fet malbé fos adquirit amb fons públics, però que existeix un indici i «haurà de ser investigat», sent el presumpte autor l’alcalde de l’anterior corporació.

«Si que existeixen indicis més clars», exposa la togada, que la nova pancarta va ser comprada per l’ajuntament després d’aquest 28 de juliol, ja que va ser l’alcaldessa que va denunciar els danys i va aportar un pressupost de 242 euros.