SOPARS AMB VISTA A BARCELONA I AL CEL

Tornen els 'Sopars amb estrelles' de l'Observatori Fabra

La 17a edició començarà el 5 de juny amb mesures de seguretat sanitàries per evitar el contagi de coronavirus

observatori-fabra

observatori-fabra

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Observatori Fabra de Barcelona tornarà, el 5 de juny, amb una nova edició del ‘Sopar amb estrelles’, un clàssic de la temporada estival, en aquest cas adaptat a la ‘nova’ normalitat que obliga a prendre mesures sanitàries per evitar el contagi per Covid-19. Any rere any (amb aquest en seran 17), ha seduït els amants del cel, la cultura, la ciència i la gastronomia amb vistes. S’oferirà fins al 4 d’octubre, tots els dies de la setmana menys dilluns.

En aquest espai patrimonial de Barcelona amb 116 anys d’història, ‘Sopar amb estrelles’ combina la divulgació científica i l’observació astronòmica amb un sopar a cel obert i amb vista a la Barcelona nocturna il·luminada.

Proposta del xef Miguel Guimerà

La vetllada s’inicia amb un copa de cava o cervesa de benvinguda. A continuació els assistents passen a la terrassa mirador, on el xef Miguel Guimerà ofereix una proposta gastronòmica pensada per a l’ocasió. A continuació, una conferència de divulgació científica de 30 minuts, oberta a preguntes, obre al públic les portes de l’univers i el món de l’astronomia.

El sopar amb vista a Barcelona de ‘Sopar amb estrelles’ de l’Observatori Fabra. / álvaro monge

 

Notícies relacionades

Després es visita l’interior de l’observatori i els seus tres espais principals: el museu, la sala noucentista i el telescopi de passos, i la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals i on els assistents poden observar astres o estrelles del sistema solar amb el colossal telescopi refractor Mailhat, de 1904, un dels més grans i antics d’Europa que encara funcionen. Des de la terrassa de la cúpula es tanca la jornada amb una visió 360 graus de la Barcelona nocturna il·luminada.

Mesures de seguretat sanitària

La nova temporada s’adapta a les mesures de seguretat sanitària per evitar el contagi de Covid-19. Així, a més de l’ús obligatori de mascareta, es posarà a disposició dels assistents gel hidroalcohòlic durant la vetllada i ulleres especials durant l’observació amb el telescopi per evitar el contacte directe. Per complir la distància de seguretat, es limitarà l’aforament de les sessions a la meitat i es reduiran les dimensions dels grups de visita pels diferents espais.

Temes:

Restaurants