TRÀGIC SUCCÉS

Presó per a un jove acusat de la mort accidental d'un nen a Almeria

La falta de testimonis va fer sospitar que el petit no havia col·lidit amb la seva bici contra un mur com es va pensar inicialment

L'operació ha permès desmantellar un punt actiu de venda de drogues i detenir tres persones més

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh  culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624

zentauroepp49412852 03 07 2019 veh culo de la guardia civil en imagen de archiv190811182624 / GUARDIA CIVIL

2
Es llegeix en minuts
Julia Camacho

La falta de testimonis o de qualsevol evidència sobre el tràgic accident mortal que al març va patir un nen de set anys de Purchena (Almeria) al xocar la seva bicicleta contra un mur va aixecar les sospites de la Guàrdia Civil. Alguna cosa no acabava de quadrar. Ara, els agents han detingut un familiar, de 22 anys, per homicidi imprudent després de descobrir que el nen en realitat circulava en una minimoto i va xocar contra una motocicleta de gran cilindrada. Els fets s’haurien ocultat perquè el causant, ja a la presó, estava implicat en assumptes de drogues. L’operació s’ha saldat amb tres detinguts més, que han quedat en llibertat amb càrrecs d’encobriment i delictes contra la salut pública.

El succés va ocórrer el mes de març passat, quan el petit va perdre la vida després de rebre un fort impacte al cap després de xocar contra el mur d’una vivenda. El noi va ser localitzat sol i malferit, i va morir poc després a l’hospital. No obstant, era «paradoxal l’absència de testimonis o evidències» sobre el trist succés que va commocionar la població, «ni existien motius aparents ni fets objectius que conduïssin a la inicial causa del fatídic desenllaç».

Després de dos mesos, la investigació per aclarir les causes de la mort del nen va conduir els agents de la Guàrdia Civil fins a un home de 22 anys, identificat com A.C.S. i familiar del menor, que hauria xocat contra el nen quan conduïa una moto de gran cilindrada per un carrer estret i no apte al trànsit. El petit també anava en una minimoto amb propulsió a motor, cosa que desmunta així la versió donada per l’entorn més pròxim.

Notícies relacionades

El detingut, ja a presó per homicidi imprudent, tenia pendents cinc requisitòries de jutjats d’Almeria i està investigat també pels delictes contra la seguretat del trànsit, en relació amb la mort del menor; així com contra la salut pública. I és que la investigació sobre el menor va posar el focus sobre l’entorn de l’arrestat, vinculat al tràfic de substàncies estupefaents.

De fet, i de forma paral·lela, la Guàrdia Civil va desmantellar un punt actiu de venda de drogues des d’una vivenda relacionada amb el detingut, i en la qual es van intervenir 124 grams d’haixix i 38 grams de marihuana, disposats en dosis preparades per a la venda. L’operació s’ha saldat, de moment, amb tres detinguts més: un jove de 21 anys i un home de 41 anys, als quals s’acusa de delicte contra la salut pública, i un tercer home, de 46 anys, acusat d’un presumpte delicte d’encobriment. L’operació continua oberta i no es descarten noves detencions.