DESPRÉS DEL CAS DEL GAT CATALÀ

Els veterinaris aconsellen als infectats de la Covid-19 deixar les seves mascotes amb altres persones

El Col·legi de Veterinaris de Catalunya llança un missatge de «tranquil·litat» i recorda que no hi ha evidència que el virus es pugui transmetre d'animal a persona

zentauroepp36358515 barcelona   20 11 2016      barcelona      dos mujeres con s161203144452

zentauroepp36358515 barcelona 20 11 2016 barcelona dos mujeres con s161203144452 / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
Efe

El Col·legi Oficial de Veterinaris de Catalunya ha fet públic un comunicat en què recomana als infectats per coronavirus que deixin les seves mascotes amb altres persones, ja que consideren fonamental el distanciament per evitar encomanar l’animal. Alhora, l’entitat ha enviat un missatge de «tranquil·litat» i ha dit que les famílies poden continuar convivint, com fins ara, amb els seus gats, després que aquesta setmana s’hagi detectat a Catalunya el primer gat afectat de coronavirus a Espanya.

En un comunicat, l’escola ha recomanat mantenir les pautes indicades fins al moment: rentar-se les mans abans i després de tocar a l’animal i mantenir les condicions d’higiene a la llar. També ha insistit que no existeix cap evidència que suggereixi que els gats poden encomanar els humans, però sí al revés. El veterinari i investigador del Centre d’Investigació en Sanitat Animal IRTA-CReSA Quim Segalés ha apuntat que els gats jugarien un «paper negligent» en la transmissió de la malaltia i que la probabilitat d’infecció de l’animal és molt baixa, atès l’escàs nombre de casos que s’han detectat. Ha explicat que la «zoonosi» és aquella malaltia que es pot transmetre entre animals i humans i que, en aquest cas, la transmissió és de persona a animal, per la qual cosa seria una espècie de «zoonosi inversa».

Sisè gat mundial

Notícies relacionades

L’escola de veterinaris ha recordat que el gat que aquesta setmana ha donat positiu en coronavirus a Catalunya és el sisè encomanat a tot el món i que tots ells convivien amb una o diverses persones afectades pel virus. Els amos de l’animal el van portar al veterinari al comprovar que tenia problemes respiratoris i una cardiomiopatia hipertròfica i, ja que el seu estat de salut era crític, van acordar realitzar una eutanàsia humanitària.

Davant del dubte que pogués haver contret el coronavirus, es va realitzar una investigació que va concloure que el gat presentava una patologia de base greu i que la quantitat de virus detectada en l’animal era molt baixa. A més, no es va trobar cap evidència de lesió compatible amb el coronavirus i es va veure que la causa que va portar a l’eutanàsia no tenia res a veure amb el virus. 

Temes:

Coronavirus