plataforma online

Les visites al portal web d'Educaixa creixen un 230% durant el confinament

Els cinc recursos més descarregats són sobre educació emocional

zentauroepp53219479 educaixa200424092617

zentauroepp53219479 educaixa200424092617

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Més de 360.000 usuaris han accedit a la plataforma ‘online’ d’EduCaixa des que a mitjans de març es van decretar a Espanya les mesures de confinament per mitigar l’onada de contagis de coronavirus. Aquesta xifra suposa un augment del 230% respecte a la mitjana mensual que ha anat obtenint des de principis d’any aquest portal web, que ofereix més de 400 recursos de diferents àrees de coneixement, entre les quals hi ha una variada oferta d’activitats sobre educació emocional.

Precisament, des que fa un mes i mig va començar el confinament els tres recursos més utilitzats es troben dins d’aquest àmbit: resolució de conflictes, emocions i sentiments i aprendre a escoltar. Aquestes activitats, que es dirigeixen a nens de primària i secundària, pretenen que els usuaris reconeguin les emocions i els sentiments que experimenta l’ésser humà perquè aprenguin a ser conscients del que cadascú sent en diferents situacions i sàpiguen expressar-ho.

Estratègies i habilitats

El recurs més sol·licitat, el de ‘Resolució de conflictes’, ofereix estratègies per ajudar a incrementar habilitats per resoldre conflictes creativament i sense desenvolupar comportaments violents. Aquesta activitat virtual disposa de tres opcions a escollir, que comencen amb una animació on es produeix un conflicte. L’interactiu possibilita que el participant practiqui i vagi interioritzant-ho, amb la intenció que després pugui resoldre conflictes reals en què estigui implicat.

Notícies relacionades

A través del recurs ‘Emocions i sentiments’ (hi ha diferents nivells), es busca propiciar un millor coneixement de les emocions bàsiques; afavorir el reconeixement de les emocions i de les sensacions corporals que les acompanyen, en el moment en què s’experimenten, i aprendre a parlar del que un sent davant dels altres. I quant a l’apartat ‘Aprendre a escoltar’, remarca la importància de l’atenció, l’escolta activa en l’altre, el respecte del torn de paraula... Per posar-ho en pràctica es proposen diverses activitats per fer comprendre la importància d’escoltar amb atenció per poder aprendre, treballar l’audició atenta i aprendre a respectar i adquirir el torn de paraula.

Vincles millorats

Segons un estudi que està elaborant la pedagoga i experta en educació emocional Eva Bach, ponent de l’Emociona Tour 2020, cicle de conferències impulsat per EduCaixa, el 72% dels joves confirmen que el confinament els ha servit per reforçar la comunicació i el vincle amb els seus pares, el 23% diuen que només en alguns aspectes o que ja era bona i tan sols un 2% diuen que no.