HOMENATGE DELS SEUS COMPANYS

Mor per coronavirus el cap del servei de Cirurgia de l'Hospital de La Paz

Joaquín Díaz és el vuitè sanitari mort a la Comunitat de Madrid per Covid-19

jmexposito38082634 surgeon mario alvarez maestro  r  and his assistant prepare 200419100005

jmexposito38082634 surgeon mario alvarez maestro r and his assistant prepare 200419100005 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El facultatiu i cap de servei de cirurgia de l’Hospital Universitari La Paz, Joaquín Díaz Domínguez, ha mort aquest dissabte després d’emmalaltir de coronavirus. Aquest cirurgià, de 64 anys i d’àmplia trajectòria al centre, va ser director mèdic de l’Hospital de La Paz i era professor a la Universitat Autònoma de Madrid (UAM).

Fins ara han mort vuit sanitaris per aquesta malaltia a la Comunitat de Madrid. Abans, havien mort un metge del SUMMA de 61 anys, un radiofísic de l’Hospital de La Princesa de 54 anys, un infermer del Severo Ochoa de 57 anys i dos professionals d’Atenció Primària: una auxiliar d’infermeria i un zelador, a qui s’afegeix la d’aquest directiu. Aquest divendres, a més, va perdre la vida el cap de neurocirurgia de l’Hospital Puerta de Hierro, el doctor Jesús Vaquero.

Notícies relacionades

Després de conèixer la notícia de la mort de Díaz, dissabte a la tarda empleats del centre es van concentrar per retre homenatge i guardar silenci per aquest metge «estimat per tots» els seus companys, tal com ha indicat a les xarxes socials el conseller de Sanitat, Enrique Ruiz Escudero, que ha traslladat les seves condolences a familiars i pròxims.

D’altra banda, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha manifestat a Twitter que la sanitat madrilenya ha patit dues «terribles pèrdues» més, amb referència a Díaz i Vaquero.