UN CENTENARI ESPECIAL

En Minguet, l'avi de Lleida sorprès pels seus veïns en el seu 100è aniversari

La família i els veïns de l'homenatjat es van posar d'acord per felicitar-lo quan sortia a aplaudir els sanitaris

100 anos / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Domènec CaufapéMinguet per als seus amics i coneguts, es va endur una enorme sorpresa aquest dissabte quan, a les 20.00 hores, va sortir com cada tarda al balcó de casa seva, a Lleida, per aplaudir els sanitaris que continuen lluitant contra la pandèmia del coronavirus. En Minguet no esperava que els seus veïns l’estiguessin esperant per aplaudir-lo a ell i felicitar-lo cantant ‘Moltes felicitats’ pel seu ni més ni menys que 100è aniversari.

En uns dies tan complicats per a tota la població, però especialment per a les persones grans, el centenari d’en Minguet era una cosa digna de celebrar. Així que, davant les traves del confinament, la seva filla Neus va tramar un pla per fer-ho. Va parlar amb un veí del bloc de davant, en la normalment freqüentada avinguda del Prat de la Riba, i van acordar que aquesta vegada els aplaudiments serien per a en Minguet. Un cartell col·locat al seu balcó sense que se n’adonés per avisar de l’aniversari va acabar d’alertar qui no estigués al corrent de l’assumpte.

Viu sol i és autosuficient

Notícies relacionades

Als seus 100 anys acabats d’estrenar, en Minguet viu sol i, tot i que té l’ajuda d’una assistenta, és una persona autosuficient. «És com si en tingués seixanta i escaig», assenyalen els seus familiars.

A en Minguet molts el coneixen a Lleida per l’empresa de transports que va fundar el seu pare, en Catarino, i que ell va fer créixer juntament amb el seu germà. Una prova d’això és que, després de la felicitació veïnal, un home que passava pel carrer es va acostar al seu balcó i li va preguntar: «Vostè és catarino, oi?».