TORNS DE 12 HORES I QUART

El comitè d'empresa Hospital del Mar reclama el plus de prolongació horària

Sol·licita també que els dies festius es paguin per les hores que fan actualment

zentauroepp53132772 barcelona  spain   april 15    editorial use only  a health 200419185756

zentauroepp53132772 barcelona spain april 15 editorial use only a health 200419185756 / David Ramos

1
Es llegeix en minuts

El comitè d’empresa de l’Hospital del Mar de Barcelona, el primer que compensarà amb una paga de 210 euros mensuals les infermeres durant la pandèmia, reclama que també se’ls aboni el plus de prolongació de jornada i que els dies festius es paguin per les hores que fan actualment.

El president del comitè d’empresa, Xavier Tarragó (CGT), ha explicat a Efe que la direcció no vol abonar aquests dos plus, per la qual cosa han dirigit un escrit al consell rector del Parc Salut Mar, format en un 60% per la Generalitat i el 40% restant per l’Ajuntament de Barcelona, perquè estiguin informats de la situació.

La direcció de l’Hospital del Mar ha aprovat que els infermers rebin a partir d’abril un complement de dedicació de 210 euros mensuals, una quantitat que ja percebien els que tenien la màxima categoria, ha apuntat Tarragó.

Aquest complement està recollit en el conveni col·lectiu i ara la direcció del centre ha decidit estendre’l a tots els infermers independentment de la seva categoria, atesa la dedicació total del col·lectiu cap als malalts de Covid-19.

A la resta del personal, auxiliars d’infermeria i portalliteres, se’ls abonarà un plus de perillositat de 33,88 euros, una quantitat que també contempla el conveni però que Tarragó considera «irrisòria», atesa l’actual situació.

Notícies relacionades

Els treballadors reclamen que se’ls pagui el complement de prolongació de jornada perquè ara fan torns de 12 hores i quart, i també que els dies festius es paguin en funció de les hores treballades actualment.

Tarragó ha considerat que la Generalitat o el Govern haurien «de compensar d’alguna manera» el sobreesforç i l’entrega del personal sanitari, que assumeix el perill d’encomanar-se i unes càrregues morals «enormes» en la lluita contra la pandèmia.