A la Bisbal d'Empordà

Dos policies locals suspesos a Girona per presumpta agressió racista

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà pren mesures disciplinàries davant de l'actuació de dos agents durant la detenció de dos menors

policia-local

policia-local

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà (Baix Empordà) ha suspès de sou i feina dos agents de la policia local del municipi, davant de l’actuació realitzada per procedir a la detenció de dos menors. El govern municipal ha anunciat mitjançant un comunicat en la seva pàgina web les mesures disciplinàries dutes a terme, després de fer-se públic a les xarxes socials un vídeo en el qual queden enregistrades escenes de la detenció. Durant aquesta s’observa com un dels agents encanona amb una pistola la familiar d’un dels menors detinguts, mentre l’altre policia clava una puntada de peu al pit a un altre dels menors.

Notícies relacionades

«L’equip de govern ha pres aquesta decisió al considerar que l’actuació dels agents ha sigut desproporcionada, tal com demostren les imatges enregistrades que ja són de domini públic», ha explicat el consistori en la seva nota de premsa. Els dos menors objecte de la detenció, d’ascendència africana, van ser interceptats pels agents al portal del seu domicili. En el moment en què els agents proven de retenir-los, una familiar d’un dels menors surt del portal per intercedir-hi. És llavors quan un dels agents encanona amb una pistola l’esmentada familiar i l’altre clava una puntada de peu al pit a un dels menors.

L’Ajuntament ha comunicat que obrirà expedient i la investigació pertinent per aclarir els fets i decidir les accions legals i disciplinàries pertinents. També ha manifestat que «des de l’Ajuntament de la Bisbal es reitera el rebuig més absolut de qualsevol actitud violenta, racista, xenòfoba, masclista o autoritària», segons ha expressat en la seva nota.