A BADALONA

Tall de llum al barri de Sant Roc (Badalona): «Confinats... el que ens faltava»

Diversos veïns denuncien haver-se quedat sense electricitat aquesta nit a Badalona

La plataforma Sant Roc Som Badalona lamenta el mal estat de la xarxa elèctrica

santroc3ok

santroc3ok

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell

«No en tenim prou amb el coronavirus, tancats a les cases, i ara sense llum», lamenta una veïna del barri de Sant Roc de Badalona en un missatge de veu entre els veïns. «I la gent que està malalta, que està amb l’oxigen, ¿ara què fan?», es pregunta un tercer. Diversos carrers del barri badalonenc de Sant Roc, un dels més castigats per la pobresa a Catalunya, s’ha quedat sense electricitat aquesta nit de l’1 d’abril.

Notícies relacionades

Una de les entitats del barri, la plataforma Sant Roc Badalona Sud, ha lamentat aquest incident de la xarxa elèctrica. «Talls de llum com sempre quan arriba el fred, i ara tancats», han lamentat en un missatge a les xarxes socials. «La xarxa és obsoleta, Endesa no fa manteniment», es queixa el portaveu de la plataforma, Carles Sagués. Aquest es tracta d’un dels barris on hi ha persones vivint amuntegades de Catalunya, amb més abandonament escolar i un elevat nombre d’ocupacions i desnonaments, a causa de la precarietat dels seus veïns. «Només ens faltava això, ara a casa sense llum», lamenten els veïns.

En aquest barri és habitual que hi hagi talls de llum de la xarxa elèctrica, a causa que hi ha veïns que saturen el corrent perquè s’hi enganxen de forma fraudulenta. De vegades, per necessitat. D’altres, per cultiu de marihuana. Però les conseqüències les acaben pagant tots els veïns, que, a més, tenen ara més dificultats per trobar personal que els resolgui aquesta incidència a causa de l’estat d’alarma.