Dol policial

Homenatge dels Mossos i de la Urbana a la Prefectura Superior de Via Laietana al policia mort per coronavirus

Agents de la Brigada Mòbil (Brimo) han acudit una hora i mitja després a aplaudir els companys del finat davant la delegació del govern

La víctima tenia 60 anys i va ser condecorada al març després de resultar ferida en els aldarulls de la protesta per la sentència del procés

zentauroepp52999826 mossos policia200401223921

zentauroepp52999826 mossos policia200401223921

1
Es llegeix en minuts
Guillem Sànchez

Agents dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona han retut homenatge aquest dimecres a l’agent del Cos Nacional de Policia mort per coronavirus. 

En una acció decidida pels mateixos agents catalans que desconeixia la mateixa Policia Nacional, una vintena de cotxes dels Mossos i de la Urbana han aparcat en línia davant la direcció de la Via Laietana per aplaudir des del carrer. 

mossis / periodico

La mateixa escena s’ha reproduït a la mateixa hora davant la comissaria del CNP a la Verneda per part d’agents de la Urbana. 

Una hora i mitja més tard, a les 21.30 hores, agents de la Brigada Mòbil (Brimo) s’han dirigit a la delegació del govern espanyol a Catalunya, ubicada al carrer de Mallorca, amb el mateix propòsit. Els companys de grup del funcionari finat estaven de guàrdia en aquesta seu i, per aquesta raó, els antiavalots catalans han elegit aquest emplaçament.

Agents de la Guàrdia Urbana aplaudeixen davant la comissaria de la Verneda

L’agent mort tenia 60 anys, pertanyia al CNP des de 1981 i des de feia més de 20 anys formava part de la Unitat d’Intervenció Policial (UIP) d’antiavalots. Es tracta d’un policia que va resultar ferit durant els aldarulls del mes d’octubre de protesta contra la sentència del Tribunal Suprem als líders del procés i que va ser condecorat aquest mes de març passat. 

Notícies relacionades

Segons fonts de CNP, el funcionari, que havia treballat sempre a Catalunya, havia demanat el trasllat a Girona recentment, se li havia concedit i havia d’incorporar-se a aquest nou destí aquest dimecres, el mateix dia en què s’ha confirmat la seva defunció després de diverses setmanes de malaltia provocada per la infecció del Covid-19