el contagi

La Vall d'Hebron apunta a una estabilització del coronavirus la setmana que ve

Benito Almirante, cap de Malalties Infeccioses de l'hospital, afirma que els efectes del confinament triguen dues o tres setmanes

zentauroepp28361137 benito almirante200328113727

zentauroepp28361137 benito almirante200328113727

1
Es llegeix en minuts

El màxim responsables de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha apuntat una «estabilització» de casos de coronavirus a finals de la setmana que ve o principis de la següent. Almirante va dir a RAC-1 que treballen amb aquesta hipòtesi, ja que el confinament necessita «un mínim de dues o tres setmanes» per mostrar efectes.

Aquest especialista va afirmar que la situació d’Espanya no es pot comprar amb la d’Itàlia i ha defensat que a Espanya s’han pres mesures de confinament «molt extenses, segurament amb la limitació de l’ambient laboral». A més, ha reconegut que aquesta setmana s’ha viscut una situació «molt difícil» als hospitals catalans, que estan «gairebé al màxim» de les seves possibilitats però continuen donant resposta.

Més hospitalitzacions

Notícies relacionades

En aquest sentit, va explicar que les persones que requerien hospitalització han augmentat i ha valorat que és possible que la que ve sigui «una mica pitjor». No obstant ha volgut enviar un missatge d’esperança i va assegurar que els sanitaris estan responent a la crisi i que se superarà. «Tota la sanitat està posant tot el que té per tirar endavant i jo li garanteixo que ho estem fent tot per donar totes les respostes», ha afirmat Almirall que també ha explicat que el virus «no desapareixerà» per complet i que és possible que s’encadenin països nous amb diferents nivells d’afectació.

«Serà difícil que no torni a reaparèixer l’any que ve amb unes característiques diferents», va dir. Va afegir que els científics treballen amb la hipòtesi que el virus es quedarà en la societat amb una periodicitat encara desconeguda i per això es treballa a trobar una vacuna que es prioritzaria entre les persones més vulnerables. Finalment, va reconèixer que un augment de la temperatura hauria de tenir «un impacte molt important» en l’avenç de la malaltia, però ha alertat que aquest efecte no serà «absolutament rellevant» ja que es tracta d’un virus a què la població no s’havia exposat anteriorment.