Reacció per la crisi del Covid-19

10.000 famílies vulnerables rebran 300 euros per a menjar

Entitats socials repartiran les targetes gràcies al projecte CaixaProinfancia

«Reforcem la nostra actuació per estar al costat dels més vulnerables en moments difícils», diu Fainé

soc-caixa

soc-caixa / 23 (San Roc)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

En vista de la situació d’emergència generada amb motiu de la crisi del coronavirus (Covid-19), la Fundació la Caixa ha destinat tres milions d’euros a ajuts extraordinaris per a l’alimentació de famílies vulnerables. Es calcula que aquesta injecció econòmica pot contribuir a pal·liar la situació de més de 10.000 famílies que l’entitat atén de forma habitual a través del seu programa CaixaProinfància.

Les famílies rebran una ajuda de 300 euros cada una a través d’una targeta que permet comprar als establiments d’alimentació. Aquests ajuts es canalitzaran a través de les 400 entitats socials que implementen el programa CaixaProinfància. La iniciativa té per objectiu oferir un recolzament econòmic a persones en risc d’exclusió, que poden veure afectades les seves fonts d’ingressos en el context actual.

Famílies amb menys recursos

El programa treballa amb la premissa que les condicions d’entorn, com la salut, l’organització familiar o la xarxa social, influeixen directament sobre els processos d’aprenentatge i l’escolarització, de manera que els nens i adolescents que viuen en contextos vulnerables tenen més dificultats per aconseguir l’èxit escolar. En situacions com l’actual les famílies amb menys recursos són les que més pateixen l’impacte d’aquestes crisis. Per aquesta raó, la Fundació la Caixa reforça la seva acció sobre aquestes famílies centrant-se en un aspecte tan fonamental i necessari com l’alimentació infantil.

CaixaProinfància és el programa d’atenció a la infància en situació de pobresa i exclusió de la Fundació la Caixa dirigit a famílies amb nens i nenes i adolescents d’entre 0 i 18 anys en situació de vulnerabilitat i que l’any passat va atendre més de 62.000 menors i 37.000 famílies a tot Espanya (7.415 a Catalunya), destinant més de 60 milions d’euros en ajuts educatius i socials.

Trencar la transmissió de la pobresa

L’objectiu del programa és trencar la línia de transmissió de la pobresa de pares a fills, afavorint el ple potencial i les capacitats dels menors. Aquest objectiu es concreta en el desenvolupament de cinc grans línies de treball: reforç educatiu, educació no formal i temps lliure, recolzament educatiu familiar, atenció i teràpia psicosocial i promoció de la salut.

El president de Fundació la Caixa, Isidre Fainé, ha explicat el motiu de l’ampliació dels ajuts. «Donant continuïtat al nostre extens compromís amb les famílies desfavorides, la Fundació la Caixa reforça la seva actuació per ser al costat dels més vulnerables i ajudar-los a tirar endavant en aquests moments difícils, a causa d’una crisi sanitària sense precedents», va afirmar.

62.000 menors en 125 municipis

Notícies relacionades

En els seus inicis, ara fa 12 anys, CaixaProinfància es va implementar a 11 ciutats i àrees metropolitanes: Barcelona, Madrid, Bilbao, Saragossa, Màlaga, Múrcia, Palma, Sevilla, València, Santa Cruz de Tenerife i Las Palmas de Gran Canaria. Al llarg dels anys, s’ha estès a altres ciutats fins a ser present en totes les comunitats autònomes. Actualment, el programa atén més de 62.000 menors a 125 municipis, a través de la col·laboració amb més de 400 entitats socials distribuïdes a 179 xarxes CaixaProinfància i de la tasca amb administracions locals, centres escolars i de salut.

El programa està dirigit a la infància en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, a fi de promoure i recolzar el seu desenvolupament de forma integral, propiciant i recolzant per a això polítiques de millora de l’equitat, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats per als menors i les seves famílies. CaixaProinfància també treballa per millorar la situació de les famílies més desfavorides facilitant-los l’accés a béns bàsics, augmentant el recolzament social i millorant les seves habilitats parentals i el seu benestar personal.