20 d’oct 2020

Anar al contingut

CONTAGI IMPARABLE

El DAO de la Guàrdia Civil dona positiu en les proves del Covid-19

El tinent general Laurentino Ceña es troba al seu domicili amb símptomes lleus en quarantena

Europa Press

El DAO de la Guàrdia Civil dona positiu en les proves del Covid-19

El director adjunt operatiu (DAO) de la Guàrdia Civil, el tinent general Laurentino Ceña, ha donat positiu en les proves del coronavirus, segons han informat Europa Press fonts oficials de l’institut armat. Es troba amb símptomes lleus i la previsió és que es quedi a casa seva en quarantena, pendent d’evolució.

Aquest dimarts el màxim cap operatiu de la Guàrdia Civil no va assistir per primera vegada a la reunió del comitè tècnic de seguiment de l’estat d’alarma pel Covid-19 perquè es trobava indispost. Fonts de l’institut armat van explicar que havia optat, per precaució, per quedar-se al seu domicili a l’espera del resultat de la prova del coronavirus.

Tant ahir com avui, el DAO ha sigut substituït pel general José Manuel Santiago, cap d’Estat Major de la Direcció Adjunta Operativa de la Guàrdia Civil.

Dissabte passat va passar això mateix amb el doctor Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, a qui se li va fer la prova del coronavirus al presentar «alguns símptomes», tot i que en aquest cas va donar resultat negatiu.

Compareixences a la Moncloa 

Laurentino Ceña és un dels dos tècnics del Ministeri de l’Interior, juntament amb el DAO de la Policia Nacional, el comissari principal José Ángel González, que compareix al palau de la Moncloa des que es va declarar l’estat d’alarma després del Consell de Ministres del 14 de març. En aquesta roda de premsa també participa el JEMAD, així com un representant de Sanitat i un altre de Transports.