RECTA FINAL D'UN JUDICI MEDIÀTIC

El jurat del 'crim de la Urbana' comença la deliberació

Els membres del tribunal popular estaran incomunicats fins que dictin el veredicte

Hauran de respondre a 27 preguntes i decidir si Rosa Peral o Albert López són culpables

zentauroepp52731466 rosa peral200311111841

zentauroepp52731466 rosa peral200311111841

1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El jurat del judici del ‘crim de la Urbana’ ha començat a les 13 hores d’aquest dimecres a deliberar, a porta tancada i incomunicats, després que el magistrat president, Enrique Rovira, els entregués l’objecte del veredicte. El tribunal popular haurà de respondre a 27 preguntes, que han sigut abans consensuades per les parts. Primer votaran sobre els fets, els quals es declararan provats si obtenen almenys set vots si són perjudicials per als acusats i cinc, si els són favorables. Una vegada s’acreditin, es votarà la culpabilitat o innocència dels reus, en què s’exigiran les mateixes majories. Les deliberacions són secretes i quan s’hagi definit el veredicte, aquest serà llegit pel portaveu del jurat en una vista pública. Després, el jutge dictarà la sentència.

El jurat utilitza una sala habilitada al Palau de Justícia de Barcelona. Com que no poden anar a casa seva, pernoctaran en un hotel, on seran conduïts. Allà romandran sense telèfons ni accés a internet o a mitjans de comunicació per evitar influències externes.

Notícies relacionades

Aquest judici s’ha allargat durant 26 sessions, des del 3 de febrer fins a dimarts, 17 de març. El jurat va quedar escollit el 31 de gener i els seus integrants, a través del magistrat president, com preveu la llei, han realitzat 169 preguntes. En total, hi han intervingut 57 testimonis, 38 pèrits, 15 forenses i els dos guàrdies urbans acusat,s Rosa Peral i el seu amant Albert López.

Altes penes de presó

Els dos estan processats per l’assassinat del nòvio de l’agent, Pedro R., també policia, durant la matinada de l’1 al 2 del maig del 2017 a la vivenda de la processada, a Vilanova i la Geltrú. El cos sense vida de la víctima va ser trobat calcinat al maleter del seu cotxe en un camí forestal del pantà de Foix. El fiscal demana 25 anys de presó per a ella i 24 anys per a ell. Els dos agents s’han acusat mútuament del crim.