el covid-19

Mor un pacient curat a Wuhan cinc dies després de sortir de l'hospital per coronavirus

L'home va tornar a sentir alguns símptomes i el 2 de març va ser enviat de nou al centre sanitari, on van certificar la seva mort el mateix dia

zentauroepp52493009 coronavirus200226105451

zentauroepp52493009 coronavirus200226105451 / STR

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un home de 36 anys va morir d’insuficiència respiratòria a causa del coronavirus (Covid-19) Wuhan, capital de la província xinesa de Hubei, cinc dies després d’haver sigut donat d’alta d’un dels hospitals construïts per contenir el brot, segons informa avui el diari ‘South China Morning Post’.

El pacient, Li Liang, va ingressar a l’hospital el 12 de febrer i va ser donat d’alta dues setmanes després sota la condició d’estar en quarantena durant 14 dies, segons el diari, que cita mitjans locals. No obstant, dos dies després de sortir de l’hospital, l’home va tornar a sentir alguns símptomes i el 2 de març va ser enviat de nou al centre sanitari, on van certificar la seva mort el mateix dia.

El certificat de defunció emès per la comissió de salut de Wuhan indica que la causa directa de la seva mort va ser el Covid-19, segons el rotatiu. Les morts pel Covid-19 a la Xina han augmentat en les últimes 24 hores en 31 persones –7 morts menys que en el recompte del dia anterior– fins a sumar en total 3.012 morts, segons ha informat avui la Comissió Nacional de Salut.

Totes les morts s’han registrat a la província de Hubei, de les quals 23 es van produir a Wuhan, que està en quarantena des del 23 de gener.

S’han comptabilitzat, a més, 139 nous casos confirmats, 134 dels quals a Hubei, fet que eleva a 80.409 el nombre d’infectats detectats a la Xina.

Segons les dades oficials, 52.045 pacients han sigut donats d’alta des que va començar l’epidèmia, i s’ha realitzat seguiment mèdic a més de 669.025 persones que han estat en contacte pròxim amb els infectats, de les quals 32.870 segueixen sota observació.

Notícies relacionades

La prioritat del Govern xinès és ara «protegir-se contra la importació» de contagis des d’altres països després de diversos dies consecutius amb més nous casos de Covid-19 detectats fora del país que a la Xina, on també ha crescut la preocupació per les recaigudes.

Els símptomes del nou coronavirus són en molts casos semblants als d’un refredat, però poden anar acompanyats de febre i fatiga, tos seca i dispnea (dificultat per respirar). 

Temes:

Xina Coronavirus