Positiu en Covid-19

Nil Monró, aïllat al Clínic per coronavirus: «No ens hem de tornar bojos. És com un refredat»

El jove de 22 anys és el segon cas diagnosticat de virus xinès a Catalunya

01 March 2020, South Korea, Daegu: A health worker checks his protective glasses before starting his work. Photo: -/YNA/dpa

01 March 2020, South Korea, Daegu: A health worker checks his protective glasses before starting his work. Photo: -/YNA/dpa / -/YNA/dpa (-/YNA/dpa)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Nil Monró, el segon diagnosticat per coronavirus a Catalunya, on aquest diumenge ja hi ha nou positius, crida a la calma des del seu aïllament a l’Hospital Clínic de Barcelona i utilitza el seu compte de Twitter per comentar als seus seguidors com viu confinat des que dimarts passat, dia 24, els metges li confirmessin que estava malalt. «No ens hem de tornar bojos. És com un refredat i el risc de mort és gairebé nul», afirma. [Seguiu l’última hora del coronavirus, en directe]

«Ens hem de rentar bé les mans»

El jove publicista de 22 anys acabava de tornar de la Fashion Week de Milà, una de les ciutats d’Itàlia més castigada pel virus SARS-CoV-2. «A l’arribar a Barcelona em trobava amb símptomes semblants als d’una grip estacional i vaig venir a l’hospital», diu Monró abans de desaconsellar la compra de mascaretes tret que sigui necessari. Recomana rentar-se bé les mans per evitar els contagis i fugir de les aglomeracions en llocs tancats. «Deixem les mascaretes a qui les necessiten de veritat», afirma.

Notícies relacionades

«La Covid-19 no té gènere, ni nacionalitat, ni res», diu des de l’habitació de l’hospital on només té contacte amb metges i infermeres a qui fa tot tipus de preguntes sobre aquesta epidèmia de pneumònia vírica per informar als seus amics i seguidors.

Als qui han viatjat a llocs que són focus de la malaltia, Nil Monró els demana que facin quarantena voluntària. A la resta, que facin vida normal.