Les Canàries comencen a recuperar la normalitat als aeroports

Aena informa que es mantenen algunes restriccions en els vols per la calima

calima / periodico

1
Es llegeix en minuts
Europa Press / Las Palmas de Gran Canaria

Aena ha començat a operar a tots els aeroports de les Canàries des de primera hora d’aquest dilluns, 24 de febrer, si bé amb restriccions per seguretat però intentant recuperar la normalitat aèria tot i que l’arxipèlag continua estant afectat per la calima i el vent.

De tota manera, des d’Aena s’aconsella a les persones que hagin d’agafar un vol avui que consultin amb l’aerolínia el seu estat, ja que podria continuar afectat.

Les condicions meteorològiques que s’estan donant a les Canàries aquests últims dies va provocar aquest diumenge, 23 de febrer, l’afectació a un total de 829 vols (entre arribades i sortides) en el conjunt dels aeroports de l’arxipèlag, segons ha informat Aena.

745 vols cancel·lats

Així, del total de vols que es van veure afectats a les illes, 745 van ser cancel·lats, mentre que 84 van ser desviats a altres aeroports degut principalment al vent i a la visibilitat a la baixa.

Per aeroports, en el de Gran Canària es van desviar 27 vols i es van cancel·lar 289 pel fort vent, la baixa visibilitat i cisallament; mentre que al de Tenerife Norte es van desviar nou vols i se’n van cancel·lar 149 pel fort vent.

Notícies relacionades

A l’aeroport de Tenerife Sur va afectar tant el vent com la baixa visibilitat provocada per la calima, i es van haver de desviar 34 vols i cancel·lar-ne 108; mentre que a La Gomera es van cancel·lar quatre vols, a El Hierro se’n va desviar un i se’n van cancel·lar 13; a La Palma també se’n va desviar un i se’n van cancel·lar 56.

Quant a l’aeroport de Lanzarote, es van desviar 11 vols i se’n van cancel·lar 87, mentre que a Fuerteventura se’n va desviar un i se’n van cancel·lar 48.

Temes:

Canàries