05 d’abr 2020

Anar al contingut

Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimecres, 20 de febrer del 2020

Massacre en dos bars a Alemanya i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dijous 20 de febrer

El Periódico

Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimecres, 20 de febrer del 2020

WIESBADEN112

Bon dia. Aquestes són les notícies que marcaran l’actualitat d’aquest dijous 20 de febrer del 2010.

Matança en dos bars a Alemanya

Almenys 11 persones han mort, entre elles l’agressor, el cadàver del qual ha sigut localitzat a la seva vivenda, en els tirotejos contra dos bars a la ciutat de Hanau (Alemanya). La policia investiga les circumstàncies de la matança així com les motivacions de l’autor, un alemany amb llicència d’armes de caça.

Segueixen les traves la taula de diàleg

El Govern de Pedro Sánchez i ERC pressionen Torra per accelerar la taula de diàleg. Fonts postconvergents deixen entreveure que el president acudirà a la cita del dilluns 24 de febrer a la Moncloa fins i tot sense el mediador que reclama. 

Delgado passa l’examen del Congrés per ser fiscal general

L’exministra de Justícia Dolores Delgado se sotmetrà aquest dijous (17.00 hores) a examen al Congrés per, en el seu cas, certificar que compleix els requisits que s’exigeixen per ser nomenada fiscal general de l’Estat, càrrec per al qual ha sigut proposada pel president del Govern, Pedro Sánchez. Aquest examen és l’últim tràmit legal per accedir al càrrec de fiscal general de l’Estat i no sembla pacífic. El seguirem en directe.

Quim Forn surt de la presó per anar a treballar

L’exconseller Quim Forn surt avui de la presó de Lledoners per anar a treballar a la seva nova ocupació a Mediapro. Forn es beneficia així de l’aplicació de l’article 100.2 del règim penitenciari que permet als reclusos sortir per anar a treballar o fer voluntariats.

Cimera de la UE sobre pressupostos

Arrenca avui a Brussel·les la cimera de caps d’Estat i de Govern de la UE en la qual els Vint-i-set aspiren, malgrat les posicions separades amb què afronten la negociació, a aconseguir un acord sobre el nou marc pressupostari de la Unió Europea per al període 2021-2027.