27 set 2020

Anar al contingut

epidèmia

L'epidèmia silenciosa: el xarampió fueteja el Congo amb més de 6.000 morts en un any

Tres de cada quatre dels morts per aquest brot massiu, amb 310.000 afectats, són nens

El país també està afectat per l'ebola, que ja ha matat més de 2.000 persones des de l'agost del 2018

El Periódico

L'epidèmia silenciosa: el xarampió fueteja el Congo amb més de 6.000 morts en un any

ORGANIZACION MUNDIAL DE LA SALUD

Un brot massiu de xarampió a la República Democràtica del Congo ja ha deixat més de 6.000 morts en tot just un any, dels quals tres de cada quatre morts són nens. Sorgit a mitjans del 2018, no es va delcarar com a epidèmia fins al juny del 2019. A més dels morts per la malaltia, 310.000 més persones l’han contret, fet que suposa el brot de xarampió més gran de l’última dècada al país africà i el més gran del món actiu actualment, segons Metges sense Fronteres.

Totes les 26 províncies del Congo s’han vist afectades pel brot. Aquesta oenagé informa que només el 2019 va tractar 50.000 pacients i va vacunar 816.000 nens.

El país africà viu, a més, una altra epidèmia des de fa sis mesos: ebola. Aquest mateix dimecres l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va decidir mantenir l’emergència internacional per aquesta malaltia. «El risc d’expansió és alt a escala nacional i regional, però baix globalment», va recalcar el director general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, després de la reunió del Comitè d’Emergència que trimestralment ha d’estudiar si es manté o no el nivell d’emergència internacional.

«Mentre hi hagi un sol cas d’ebola en una àrea tan insegura i inestable com és l’est de la República Democràtica del Congo hi continua havent potencial per a una epidèmia molt més gran», va afegir el màxim responsable de l’organisme. L’actual brot, que va començar l’agost del 2018, ha afectat més de 3.400 persones, de les quals 2.253 han mort.