DECLARACIONS DE TESTIMONIS

El fiscal valorarà «seriosament» acusar un agent com a encobridor en el 'cas de la Urbana'

Li volen demanar càrrecs per fals testimoni i encobriment d'un delicte d'assassinat

Una excompanya ha explicat que va visitar Rosa Peral a casa seva després de presumptament haver matat Pedro R. i que la va veure «freda» i tranquil·la

urbana / periodico

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El fiscal del judici del ‘crim de la Urbana’ ha assegurat al cap del cos policial J. J. L. C. que valorarà «seriosament» acusar-lo de fals testimoni id’encobriment d’un delicte d’assassinat per la seva declaració testifical davant del Tribunal del Jurat de l’Audiència de Barcelona.

Peral i López, els dos agents de la Urbana, estan acusats de, presumptament, haver matat Pedro R. –també agent– al domicili on ella convivia amb la víctima, a Vilanova i la Geltrú (Garraf), i després traslladar-lo al maleter del seu cotxe fins a la zona del pantà de Foix i cremar-lo, perquè «obstaculitzava la seva relació», segons la Fiscalia.

En la sessió d’aquest dilluns, el testimoni ha negat que una conversa telefònica amb la coacusada Rosa Peral estigués «preparada per protegir» el seu pare, que al principi de la investigació va declarar que havia vist la víctima, Pedro R. –-també guàrdia urbà-– el matí següent del crim. El pare, no obstant, després va admetre que no havia vist la víctima, i en el judici va al·legar que s’havia equivocat i que s’havia confós amb un veí.

En una conversa telefònica del 12 de maig del 2017 –-un dia abans que Peral fos detinguda com a sospitosa–, ella i J. J. L. C. van comentar que el pare devia oblidar qui va veure el matí següent al crim i van intentar de justificar el seu error com una falta de memòria, quan el fiscal considera que va ser una trucada que van falsejar. J. J. L. C. també va enviar a Peral, el dia abans de la seva detenció com a sospitosa, missatges amb captures de pantalla d’una conversa amb l’altre acusat del crim, Albert López, i van parlar sobre informacions relatives a la investigació, segons s’ha mostrat aquest dilluns en el judici.

Por d’un acusat

Una excompanya de feina de la coacusada del crim de la Guàrdia UrbanaRosa Peral, ha negat aquest dilluns que la sospitosa tingués por de l’altre acusat, Albert López, dies després de la mort de la víctima –ocorreguda la nit de l’1 al 2 de maig del 2017–, malgrat que ella manté en el seu escrit de defensa que el dia del presumpte assassinat no va trucar a la policia perquè sentia «pànic».

La testimoni ha explicat que va visitar l’acusada a casa seva dissabte 6 de maig del 2017, i que la va veure «freda» i tranquil·la, i per això va pensar que no era conscient del que havia passat, segons ha dit, pel que fa a la desaparició de la víctima, Pedro R. Ha relatat que Peral i Pedro R. –que mantenien una relació i els dos eren agents– «últimament discutien molt» i era habitual que, després d’enfadar-se, ell marxés de casa d’ella, segons els va explicar l’acusada.

En la seva visita a Peral, la testimoni ha explicat que va estar acompanyada del seu marit –que va testificar en el judici la setmana passada en una línia similar– i que la sospitosa els va proposar anar a sopar amb l’altre acusat –amb el qual també tenia una relació–, i ella els va dir que «l’Albert s’estava portant bé amb ella».

Durant el sopar, la testimoni ha assegurat que no va percebre por, sinó «complicitat» i confiança entre Peral i López, i que les filles d’ella es van alegrar de veure l’altre acusat, a qui es referien amb el malnom afectuós de ‘tonto rematat’.

«Coartada» de Peral

Notícies relacionades

Un segon testimoni, company de Pedro R., també ha explicat que la nit del crim Peral li va enviar un missatge en el qual li assegurava que la víctima estava enemistada amb el seu exmarit, i que havia anat anar a punxar-li les rodes del cotxe i a agafar un bat de beisbol.

Va ser una conversa que van mantenir a les 23.08 de l’1 de maig de 2017, i inicialment no li va donar importància, però el cap de setmana després que aparegués el cotxe calcinat amb el cadàver va pensar que el que li havia dit Peral era una «coartada» i que va sospitar d’ella.