AL BARRI DE LA CHANCA

Baralles il·legals de galls, mòbil d'un tiroteig mortal a Almeria

El succés en què va morir un noi després d'una baralla multitudinària va ser una venjança per deutes

tiroteo-almeria / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Policia Nacional considera que el mòbil del tiroteig en què va morir un jove de 21 anys el dimarts 4 de febrer a Almeria ha sigut una venjança per uns deutes econòmics i desavinences relacionades amb baralles il·legals de galls. Per aquests fets es van detenir tres persones, de les quals una va ingressar a presó acusada dels delictes d’homicidi dolós, tinença il·lícita d’armes i tràfic de drogues. 

Els fets investigats van passar cap a les 13.00 hores del 4 de febrer quan es va iniciar una baralla entre nombroses persones al barri de La Chanca-Pescadería. Després de l’arribada de diverses patrulles de la Policia Nacional, que van acordonar tota la barriada, es va localitzar un home amb una ferida en una cama al carrer Resaca i un altre amb una ferida al cap al carrer Maromeros. Tots dos van ser atesos a l’Hospital Universitari Torre Cárdenas d’Almeria abans de ser traslladats a comissaria.

Després de les primeres indagacions, es va localitzar el cadàver d’un jove de 21 anys en una vivenda situada al número 8 del carrer Resaca. Aquest s’havia refugiat a la casa després de fugir de la baralla multitudinària. El cos presentava un únic orifici d’entrada de bala a l’altura del pit. A l’interior de la vivenda, coneguda a la barriada per la venda de substàncies estupefaents, no es va trobar cap altre rastre de sang ni signes de violència, segons ha explicat la policia. No obstant, a l’exterior de l’immoble es va trobar diversa munició.

Trets en ple carrer

Els especialistes de la Policia Científica i homicidis han determinat que tots els trets efectuats es van realitzar des del carrer, constatant-se que hi havia set impactes a la porta d’entrada, uns dels quals havia aconseguit travessar-la. També es va localitzar un orifici de bala en una finestra del mateix domicili. 

Notícies relacionades

Amb aquestes dades, una dotació policial es va desplaçar al número 35 del carrer Ruano, on van detenir un jove de 22 anys com a presumpte autor dels trets. Posteriorment, els agents van localitzar l’arma homicida, una pistola del calibre 380 auto 9mm curt, tres capses de munició de diferents calibres i diversos cartutxos, a més d’una placa d’haixix.

La Policia ha esbrinat que la baralla multitudinària i el posterior tiroteig es van produir per desavinences respecte a uns deutes econòmics relacionats amb «mercadejos» de droga i suposades baralles il·legals de galls que va portar tots els implicats a «ajustar comptes».