Les cinc notícies que marcaran la jornada d'aquest dimecres 5 de febrer del 2020

El Parlament vota sobre Torra i altres notícies que marcaran l'actualitat d'aquest dimecres 5 de febrer

zentauroepp51583910 el president de la generalitat  quim torra  durante un pleno200110200856

zentauroepp51583910 el president de la generalitat quim torra durante un pleno200110200856 / Pau Venteo

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Ple del Parlament amb votació sobre Torra i cisma al Barça després d’unes declaracions d’Abidal. Són dues de les notícies que marcaran la jornada d’aquest dimecres 5 de febrer. Les repassem totes a continuació.

El Parlament vota sobre Torra

El ple del Parlament votarà avui les 15.30 si la Cambra interposa un recurs contenciós administratiu davant del Tribunal Suprem (TS) contra l’acord de la Junta Electoral Central (JEC) sobre la condició de diputat del president del Govern, Quim Torra. La votació arriba després que els lletrats del Parlament apuntessin la «possibilitat» que Torra deixés de ser president si no és diputatHo seguirem en directe.

Cisma al Barça

Messi obre una crisi profunda al Barça després de censurar Abidal per unes declaracions en les quals el francès atribuïa als jugadors la destitució de Valverde. L’article ‘Quan s’enfada Messi’, d’Albert Guasch, analitza la situació. Màxima tensió a les portes del partit de Copa davant l’Athletic de Bilbao. Setién compareix a les 13.00 en una roda de premsa en què se li preguntarà pel cisma intern.

La pseudociència treu profit del coronavirus

Falsos terapeutes treuen profit del coronavirus: Proposen ingerir tòxics com a prevenció davant del virus. Mentrestant, la ciència busca contra rellotge una cura per a l’epidèmiaL’empresa coreana LG i la xinesa ZTE anuncien que no aniran al Mobile per prevenció. Ho seguim en directe.

L’‘impeachment’ arriba al final

Notícies relacionades

El procés de l’‘impeachment’ arriba avui al final amb la previsible absolució de Donald Trump al Senat, amb majoria republicana. Una absolució que es produeix després d’un tens discurs de l’Estat de la Unió que ha evidenciat la fractura entre el president i els demòcrates. A més, continuem pendents dels resultats d’Iowa.

Adeu a José Luis Cuerda

El món de la cultura acomiada avui un gran del cine, José Luis Cuerda, mort als 72 anys.