MÀXIM RISC

L'avió canadenc ha perdut peces del tren d'aterratge

El sindicat de pilots adverteix que les parts han entrat en el motor

800px-air canada boeing 767 c-ghpd

800px-air canada boeing 767 c-ghpd

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’avió d’Air Canada que intentarà un aterratge d’emergència a l’aeroport de Madrid-Barajas «ha experimentat un problema al motor poc després de l’enlairament. Aparentment, també s’hauria trencat una roda durant l’operació, una de les deu que té aquest model».

Abans d’emprendre la maniobra, la nau, que es dirigia a Toronto, ha de rebaixar el nivell de combustible per reduir pes i la possibilitat que l’avió s’incendiï. Tot i així, s’escamparà líquid antiretardant per reduir aquesta possibilitat. L’aparell vola amb 128 persones a bord.

Un avió F-18 de la Força Aèria espanyola està acompanyant l’avió d’Air Canada amb problemes tècnics que es prepara per aterrar a l’aeroport de Madrid-Barajas. L’F-18 està volant a prop del vol AC837 i intenta comprovar millor la possible avaria de l’aparell i ajudar en la mesura possible.

Notícies relacionades

L’avió d’Air Canada es va enlairar de l’aeroport de Madrid amb destinació a Tororonto, però després de comprovar que tenia problemes tècnics va demanar permís per tornar.

En prevenció, s’ha activat el dispositiu de seguretat de l’Ajuntament de la capital i de la Comunitat de Madrid. S’han desplaçat al lloc almenys sis dotacions de la Comunitat i d’altres tantes de l’Ajuntament, a més de personal sanitari del servei municipal i regional d’urgències (Samur i Summa), han confirmat fonts d’Emergències 112.