Les 5 notícies que marcaran la jornada d'aquest dijous, 16 de gener del 2020

La candidatura de Delgado a fiscal general, a examen en el CGPJ

undefined51722479 la exministra de justicia y futura fiscal general del estado200114163202

undefined51722479 la exministra de justicia y futura fiscal general del estado200114163202 / Ricardo Rubio

1
Es llegeix en minuts

Bon dia. Aquest dijous el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) comprovarà que Dolores Delgado compleix els requisits formals per ser fiscal general de l’Estat. Serà una de les notícies que marcaran aquest dijous, 16 de gener del 2020. Les repassem totes a continuació.

Delgado, a examen

Aquest dijous el Poder Judicial comprovarà la carrera de l’exministra de justícia, Dolores Delgado, la futura nova responsabilitat de la qual ha desencadenat la polèmica. Aquest tràmit sempre ha sigut superat pels candidats en les últimes dècades. El nomenament de Delgado a proposta del nou Govern de Pedro Sánchez ha arribat embolicat en polèmica perquè la candidata era la fins ara ministra de Justícia. S’augura un debat intens al si del CGPJ, amb una majoria de vocals de tendència conservadora.

Nou CIS

Dos mesos després de les eleccions i passada la investidura de Pedro Sánchez i la formació del nou Govern, aquest dijous el Centre d’Investigacions Sociològiques publica el seu baròmetre postelectoral dels comicis del 10 de novembre. 

Informe del Síndic

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, presenta l’informe que ha elaborat sobre la sentència del Tribunal Suprem que ha condemnat els líders del procés i la seva repercussió en l’exercici dels drets fonamentals. 

Canvi de rumb al Barça

Notícies relacionades

Reconstrucció de les hores frenètiques al Barça. El club assegura que tenia presa la decisió de prescindir de Valverde tot i que guanyés la Supercopa.

Sonar i Primavera Sound

Avui es presentaran el cartell i les novetats de dos dels festivals de música més multitudinaris de Barcelona, el Sonar i el Primavera Sound.