Valorat en un milió

Ajornat el sorteig d'un Picasso a 100 € perquè no es venen les paperetes

L'obra va ser pintada el 1921 i els diners recaptats en la seva venda es destinaran a finalitats humanitàries a l'Àfrica

Ajornat el sorteig d'un Picasso a 100 € perquè no es venen les paperetes
1
Es llegeix en minuts
Efe

El sorteig ‘Un Picasso 100 euros’, organitzat per l’oenagé Care i previst per a dilluns passat, 6 de gener, ha sigut ajornat fins a finals de març al no haver-se venut una quantitat suficient de paperetes.

«L’objectiu d’aquesta operació és recaptar el màxim de fons per a Care. No obstant, encara tenim entrades a la venda», explica l’organització a la pàgina web del sorteig 1picasso100euros.com.

La nova data fixada és el 30 de març del 2020 quan el sorteig se celebrarà a la seu de la casa de subhastes Christie’s a París, sense possibilitat de ser novament posposat.

Projectes socials

Aquest nou termini permetrà recaptar una quantitat més gran per a l’objectiu de la venda: «portar aigua potable a 200.000 persones a Madagascar, el Camerun i el Marroc».

L’obra sortejada és ‘Nature morte’, una composició geomètrica feta pel pintor el 1921 i exposada fins a la seva venda al Museu Picasso de París, amb un valor estimat d’un milió d’euros.

Notícies relacionades

L’objectiu del sorteig, fet prèviament el 2013 quan va aconseguir col·lectar cinc milions d’euros per a un projecte social, és vendre 200.000 participacions a 100 euros cada una per recaptar una quantitat considerable que permeti a l’afortunat aconseguir una obra d’art per tan sols 100 euros.

Així, el propietari del quadro cobraria un milió d’euros per la venda i l’oenagé obtindria els 19 milions restants per al projecte anunciat.