denegat en primera instància

Una algeriana porta dotze dies a l'aeroport de el Prat a l'espera d'asil

La jove, de 23 anys, assegura que el seu pare la vol casar amb un veí i tem que si torna la puguin sotmetre a l'ablació

zentauroepp49393219 graf4650  el prat de llobregat  barcelona   10 08 2019   pas191231170905

zentauroepp49393219 graf4650 el prat de llobregat barcelona 10 08 2019 pas191231170905 / Enric Fontcuberta

1
Es llegeix en minuts
ACN

Una noia de 26 anys d’Algèria es troba des de fa dotze dies a l’aeroport del Prat per intentar aconseguir asil a Espanya i no haver de tornar al país d’origen, on assegura que el seu pare l’obliga a casar-se amb un veí, segons ha informat RAC1. La jove es troba en aquests moments a l’aeroport després que se li hagi denegat l’asil en primera instància.

La família va enviar la jove a Moscou per estudiar i ella va aprofitar que l’avió de tornada feia escala a Barcelona per demanar protecció internacional. La noia tem que si la tornen a Algèria li puguin practicar l’ablació o infringir-se altres càstigs físics.

Segons ha explicat l’advocada de la jove, Espanya s’inclina per deportar-la perquè considera que les seves explicacions són contradictòries.

El procediment estableix que el sol·licitant sigui tornat al país d’origen si se li ha denegat l’asil i un cop esgotats tots els passos. Per tant, si no hi ha cap fet inesperat d’última hora, és probable que la dona sigui tornada a Algèria.

Maltractaments

Notícies relacionades

Aquest cas coincideix amb el d’una noia sahrauí que va passar una setmana a la comissaria de l’aeroport del Prat per la negativa de l’Estat a donar-li l’asil, segons va avançar el diari ‘ARA’. La jove, de 18 anys, va viatjar fins a Algèria i allà va agafar un vol a Barcelona per fugir dels maltractaments i les amenaces del pare, que l’obligava a casar-se. Tot just aterrar al Prat, va demanar l’asil polític.

Gràcies a l’ajuda de diversos activistes id’un gabinet d’advocats, aquest dissabte es va revisar la sol·licitud, que finalment va ser acceptada, i la jove va evitar la deportació.