Va utilitzar fins a 12 perfils falsos

Detingut a Barcelona un estafador que venia per internet mòbils que no entregava

El jutge dicta una mesura cautelar pionera que prohibeix al detingut accedir a plataformes de venda per internet amb les seves dades personals

L'arrestat, de 18 anys, hauria estafat unes 50 víctimes a qui hauria sostret al voltant d'una mitjana de 650 euros

Detingut a Barcelona un estafador que venia per internet mòbils que no entregava

ELISENDA PONS (Arxiu)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos de Barcelona ha detingut un home, de 18 anys i nacionalitat marroquina, acusat d’estafar publicant anuncis en plataformes digitals de compravenda oferinttelèfons d’alta gamma a preus molt per sota de les tarifes actuals, i proposava el pagament per endavant, utilitzant diversos mètodes per generar confiança amb els interessats.

De vegades enviava un contracte de compravenda amb documentacions personals sostretes o perdudes o proposava l’enviament contra reembors i acabava enviant paquets buits. Una vegada la víctima pagava i s’adonava que havia sigut estafada, ja no tornava a localitzar l’estafador.

Per rebre els diners, l’autor utilitzava diversos comptes bancaris a nom de terceres persones, que havia activat amb documentació sostreta o perduda, o de titulars que rebien a canvi una contraprestació per aquest ús.

Perfils diferents

L’autor va arribar a obrir un mínim de 12 perfils diferents en plataformes digitals de compravenda des d’on anunciava els seus productes, majoritàriament mòbils. Per gestionar els anuncis va utilitzar més de 50 terminals, entre telèfons mòbils, tauletes i ordinadors.

La investigació, que ha sigut tutelada pel Jutjat d’Instrucció 27 de Barcelona, ha permès determinar que l’home va estafar més de 50 víctimes a tot l’Estat espanyol, a cadascuna de les quals hauria sostret al voltant d’una mitjana de 650 euros. L’estafa ascendeix a més de 32.500 euros, entre el juny i el desembre del 2019.

Els Mossos han comptat amb la col·laboració d’una de les plataformes digitals per dur a terme la investigació.

Mesura cautelar pionera

Durant l’entrada i registre judicial realitzat al domicili de l’autor dels fets es van intervenir telèfons mòbils, 2.500 euros en bitllets de 50 euros i diferent documentació personal i bancària que acreditava l’autoria dels fets.

Notícies relacionades

La investigació continua oberta i a partir del material intervingut es continuarà treballant per localitzar possibles noves víctimes i possibles col·laboradors que hagin pogut participar en els fets.

El detingut va passar a disposició judicial divendres passat i el jutge va decretar la seva llibertat provisional. A més per primera vegada, es va imposar una mesura cautelar pionera que consisteix a prohibir al detingut accedir a plataformes de venda per internet amb les seves dades personals, en ús de dades d’altres persones o requerint a altres que accedeixin per ell.