RISC PER ALS AL·LÈRGICS

Alerta de la presència de llet no declarada en un torró distribuït per gairebé tot Espanya

El dolç nadalenc s'ha repartit en 16 comunitats autònomes. Andorra i França

turron

turron

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si aquest dissabte el perill tenia forma de paraigua de xocolata, ara el Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha alertat aquest divendres de la presència de llet no declarada en l’etiquetatge de torró tou d’ametlla de la marca Vicens. Fabricat a Catalunya i distribuït a 16 comunitats autònomes, Andorra i França, el ministeri assenyala que el seu consum només comporta risc per als consumidors al·lèrgics o intolerants a la lactosaconsumidors al·lèrgics o intolerants a la lactosa.

Segons ha informat l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (Aesan) a través del seu sistema d’alertes, en concret es tracta del lot 329-X, de 500 grams de pes i data de consum preferent el febrer del 2021.

Notícies relacionades

L’empresa fabricant ha detectat el problema en un dels seus autocontrols, ha activat el seu procediment de gestió d’alertes i ja ha avisat els seus clients, ja que el producte afectat ha sigut distribuït a Castella-la Manxa, Comunitat Valenciana, Andalusia, Astúries, País Basc, Castella i Lleó, illes Balears, Cantàbria, Galícia, Canàries, La Rioja, Comunitat de Madrid, Catalunya, Múrcia, Navarra, Aragó, així com a França i Andorra.

Sanitat ja ha procedit a informar d’aquests fets a les autoritats competents de les comunitats autònomes a través del Sistema Coordinat d’Intercanvi Ràpid d’Informació (Sciri) i també als Serveis de la Comissió Europea mitjançant la Xarxa d’Alerta Alimentària europea (Rasff). Com a mesura de precaució, ha recomanat a aquells consumidors al·lèrgics a la llet que s’abstinguin de consumir-lo.