24 febr 2020

Anar al contingut

ONADA DE CALOR DE RÈCORD

Austràlia registra la temperatura més elevada de la seva història: 40,9ºC de mitjana

El punt més calent ha sigut la localitat de Ceduna, al sud del país, amb 46,5ºC

Europa Press

Austràlia registra la temperatura més elevada de la seva història: 40,9ºC de mitjana

KELLY BARNES

Austràlia va registrar aquest dimarts la temperatura més elevada de la seva història a l’arribar als 40,9ºC de mitjana i supera l’anterior registre del 2013, quan es va arribar als 40,3ºC, segons els resultats de l’Oficina de la Meteorologia autraliana (BoM, segons la seva sigla en anglès).

No obstant, els meteoròlegs consideren poc probable que les temperatures continuïn assolint aquestes xifres, que s’han registrat a causa d’una onada de calor que assola el país des de fa uns quants dies. El punt més calent d’Austràlia aquest dimarts va ser Ceduna, al sud del país, on es van registrar 46,5ºC, segons la BoM.

«S’espera que la massa d’aire calent es desplaci per tot el país en els pròxims dies i les condicions de l’onada de calor poden passar de severes a extremes», expliquen meteoròlegs de la BoM.

Fins al moment, la ciutat d’Oodnadatta, al sud d’Austràlia, ostenta el rècord del lloc més calorós, amb 50,7ºC, que es van assolir el 2 de gener del 1960, i en aquests dies es preveu que els termòmetres voregin els 47 graus.

En aquest context, un home de Perth ha decidit dur a terme un experiment: rostir un quilo i mig de carn de porc a l’interior del seu vehicle exposat al sol. Stu Pengelly ha introduït el tros de carn en un motllo per a forn, l’ha ficat al seu cotxe amb totes les finestretes i portes tancades, i l’ha deixat al sol durant 10 hores, revisant de tant en tant com anava fluctuant la temperatura gràcies a un termòmetre.

D’altra banda, aquesta onada de calor ha coincidit amb l’actual lluita que estan vivint contra la sequera, que s’ha produït en els últims dos anys, i amb diversos incendis forestals que es van iniciar a principis del 2019 a la regió oriental d’Austràlia.

Temes: Austràlia Calor