Succés dramàtic

Els Mossos investiguen si l'arma del crim de Vilobí va ser una aixada

Un centenar de veïns es concentren davant l'ajuntament un dia després del parricidi

Les ferides de les nenes són compatibles amb les eines trobades a casa seva

zentauroepp51370642 soc vilobi191214184711

zentauroepp51370642 soc vilobi191214184711 / Gerard Vila

2
Es llegeix en minuts
Anna Font

La mort violenta, divendres, de dues nenes de 5 i 6 anys, suposadament en mans de la seva mare, manté commocionat al nucli de Salitja i el municipi al qual pertany, Vilobí d’Onyar (Selva), on aquest dissabte es va celebrar un minut de silenci davant de l’ajuntament per recordar les víctimes i condemnar els fets, mentre avança la investigació dels Mossos d’Esquadra.

Els cossos de les menors, als quals ahir es va practicar l’autòpsia, presentaven forts cops al cap i a l’esquena, segons van explicar fonts pròximes al cas, que està sota secret de sumari, i la investigació policial se centra a determinar l’arma del crim, que podria ser una aixadella o aixada trobada al lloc dels fets i que coincidiria amb les ferides que presentaven les nenes. 

A les 11 del matí, un centenar de persones van realitzar un minut de silenci en record de les dues víctimes i de la mare, que es va suïcidar poc després llançant-se contra un camió a l’AP-7 a Salt (Girona).L’alcaldessa de Vilobí, Cristina Mundet, va reconèixer que el poble està «commocionat» i va reclamar «respecte per a la família que vivia dede feia cinc anys a Salitja. Mundet ha confirmat que les dues nenes no estaven escolaritzades a l’escola i aprenien amb la mare a casa. Fonts municipals reconeixen que el poble està «en xoc», especialment els nens, ja que malgrat que les dues víctimes no anaven a l’escola, sí que feien activitats extraescolars al municipi.

A la tarda, a Salitjà, es va produir un segon acte en record, que es va desenvolupar en la més estricta intimitat.

Informe mèdic de la mare

Mundet va explicar que s’ha posat a disposició de l’«entorn social» de les nenes un servei d’atenció psicològica. «L’hem activat de seguida perquè creiem que és molt important poder transmetre serenitat i tranquil·litat als nens que van a la nostra escola, i donar eines per gestionar un xoc com aquest», va dir l’alcaldessa, que també va reclamar «respecte per a la família» i que Vilobí d’Onyar «no es converteixi en un plató de televisió a partir d’aquesta tragèdia». «Hem de mirar endavant i ser un poble unit, malgrat l’atenció mediàtica», va explicar Mundet, visiblement emocionada, als seus veïns.  

Notícies relacionades

A l’Ajuntament de Vilobí no es té constància que la família hagués sigut atesa pels serveis socials ni tampoc que la mare tingués problemes psiquiàtrics. Precisament la investigació està pendent de rebre l’historial mèdic de la mare i de determinar l’arma homicida, un dels elements claus del cas. La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos, al capdavant de les indagacions, va localitzar una aixadella o aixada i s’investiga si aquesta es podria haver utilitzat per cometre el doble assassinat. 

Va ser el pare de les víctimes que va alertar del crim, al voltant de les dues i mitja de la tarda de divendres quan, a l’arribar a casa després de treballar, va trobar els cossos sense vida de les seves dues filles. Es dona la trista circumstància que a la casa on es van produir els fets, a la carretera de Caldes, 33, aquest dissabte havia de celebrar-se la festa d’aniversari d’una de les petites, la més gran, que n’hauria complert set

Temes:

Catalunya