Canvi de targetes

El Maresme carrega contra les noves tarifes del transport públic

Una plataforma d'entitats i ciutadans recorda que la comarca pateix un «greuge comparatiu» amb altres territoris a causa de l'actual tarifació per corones

zentauroepp50538428 metro191023181842

zentauroepp50538428 metro191023181842 / ANGEL GARCIA

1
Es llegeix en minuts
ACN

La Coordinadora Preservem el Maresme ha carregat contra les noves tarifes del transport públic i lamenta que fan «més atractiu» l’ús del vehicle privat per als ciutadans de la comarca. L’organització ha valorat positivament que es baixi el preu de la T-Mes amb la nova T-Usual T-Mes amb la nova T-Usual però veu amb preocupació «la penalització que suposa l’increment d’un 11% dels títols de transport casual»,l’antiga T-10.

Va afegir que això «penalitza l’ús esporàdic» i que, a més, no va acompanyat de mesures de millora d’unes infraestructures que estan en un «estat lamentable», cosa que «només estimularà l’ús del transport privat». Va afegir que això es veurà agreujat pel fet que la T-Casual serà unipersonal, cosa que «comporta una penalització extra a la mobilitat grupal o per a famílies».

Notícies relacionades

La Coordinadora ha recordat que la comarca pateix un «greuge comparatiu» amb altres territoris a causa de l’actual tarifació per corones «que discrimina els pobles per la seva ubicació i no per la distància amb Barcelona».

Per tot això, l’organització ha afirmat que la solució per incrementar el nombre d’usuaris habituals en el transport públic «passa per millorar les línies ferroviàries», que actualment estan en un estat «molt deficient», i la creació d’una xarxa de transport públic «real i efectiva amb els pobles de l’interior de la comarca, i no per l’augment de preu de cap tipus de títol de transport».