FEMINICIDI

Assassinada una dona per la seva parella al Prat de Llobregat

Y. S., de 36 anys, va ser trobada degollada en un domicili del carrer Barcelona

Es tracta de la novena víctima de la violència masclista a Catalunya des de principis d'any

undefined51090936 manifestaci n del movimiento feminista por el d a internacio191202133844

undefined51090936 manifestaci n del movimiento feminista por el d a internacio191202133844 / Maria Jose Lopez

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un home de 44 anys ha matat la seva parella sentimental, Y. S., una dona de 36 anys, i s’ha entregat aquest dilluns als Mossos d’Esquadra en una comissaria del Prat de Llobregat. És el novè crim de violència masclista a Catalunya el 2019.

Segons ha avançat la cadena SER i han confirmat a aquest diari fonts de la investigació, el cadàver de la dona ha sigut localitzat aquest matí al seu pis del carrer Barcelona del Prat amb signes de violència, en concret lesions d’arma blanca.

Poc després que es localitzés el cadàver i que els Mossos obrissin una investigació, un home de 44 anys i nacionalitat espanyola, que mantenia una relació sentimental amb la víctima, s’ha entregat en una comissaria de la policia catalana, on ha sigut detingut com a autor d’aquest crim masclista.

En un comunicat, els Mossos detallen que cap a les 10 del matí la Policia Local del Prat els ha avisat que havien localitzat el cos sense vida de la dona al seu pis d’aquesta ciutat de l’àrea metropolitana barcelonina.

Passades unes hores des de la localització del cadàver, la parella sentimental de la víctima, a qui els Mossos ja buscaven com a sospitós, s’ha entregat en una comissaria i ha sigut detingut.

La Divisió d’Investigació Criminal (DIC) dels Mossos d’Esquadra ha obert una investigació per aclarir les causes d’aquest crim masclista, el novè que es comet a Catalunya al llarg d’aquest 2019.

Sense denúncies prèvies

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunta (TSJC), no consten antecedents judicials de violència entre la parella. No obstant, com ha informat l’Ajuntament del Prat de Llobregat en un comunicat, la dona sí que rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones. També havia sigut atesa pels serveis d’Acció Social i pels Mossos. Un veí de la zona ha afirmat a Europa Press que la parella ja havia tingut «discussions».

La titular del jutjat d’instrucció número 2 del Prat de Llobregat, en funcions de guàrdia, ha notificat el cas a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) per un possible desemparament dels fills menors de la parella.

L’Ajuntament del Prat ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila aquest dilluns, 2 de desembre a les 19 hores, per mostrar el seu rebuig a la violència masclista.

53 assassinats masclistes aquest any

En cas de confirmar-se oficialment la naturalesa masclista d’aquest crim, seria l’assassinat número 53 de dones per les seves parelles o exparelles aquest 2019 a Espanya i el número 1.029 des que es va començar a elaborar l’estadística, el 2003.

Notícies relacionades

Tres casos més continuen en investigació, segons les dades oficials fins al 25 de novembre.

Aquest dissabte, 30 de novembre, un home de 93 anys va assassinar presumptament la seva dona de 86, malalta d’Alzheimer, a Iznájar (Còrdova), fets que encara no han sigut catalogats com a assassinat masclista.