A MADRID

Trobat en un quiosc de l'ONCE el cadàver d'un venedor que feia 10 dies que estava mort

El cos sense vida va ser localitzat per una treballadora del servei de la neteja la nit del 4 al 5 de novembre

Dos sindicats han denunciat el responsable de la delegació territorial per vulneració de normes

vendedor-once-hallado-muerto-madrid vid 22 192324 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El cadàver d’un venedor de cupons de l’ONCE, la família del qual havia denunciat la seva desaparició el 25 d’octubre, va ser trobat a l’interior d’un quiosc de venda a Madrid a primers de novembre i se sospita que feia 10 dies que estava mort.

El cos sense vida del venedor va ser localitzat pel servei de neteja de la companyia la nit del 4 al 5 de novembre a l’interior del quiosc ubicat al número 26 del carrer d’Hilarión Eslava. Des de l’ONCE han confirmat a Europa Press la localització del cadàver descobert per una treballadora de neteja i han apuntat que van col·laborar amb la família quan va denunciar la desaparició. No obstant, des de l’entitat han assenyalat que no es pot aportar més informació fins que acabi la investigació per aclarir la mort.

Denúncia sindical

Davant aquesta troballa, els sindicats CSIF i CCOO han registrat una denúncia a la Inspecció de Treball contra el representant legal de la Delegació Territorial de l’ONCE a Madrid per vulneració de normes i legislació laboral.

En l’escrit, es demana que se sancionin les infraccions en què es pugui haver incorregut arran de la mort, ja que retreuen a l’ONCE que passessin aproximadament 10 dies fins a localitzar el cadàver. L’endemà de la troballa, els dos sindicats van sol·licitar una reunió del Comitè de Seguretat i Salut per abordar el que havia passat després de la desaparició d’aquest venedor. Cinc dies després, l’11 de novembre, la presidenta d’aquest comitè i i també cap de coordinació de Recursos Humans va informar que no procedia la celebració de tal reunió «al mancar de prou informació per pronunciar-se sobre aquests fets».

Irregularitats en la titularitat

CSIF i CCOO han tingut coneixement que el quiosc del carrer d’Hilarión Eslava on va ser trobat el cadàver no tenia com a titular el mort, M. R. G., que en la informació del tercer trimestre facilitada per la companyia figurava amb un únic punt de venda, al carrer de Santa Engracia, 64.

No obstant, el venedor «oficial» del quiosc d’Hilarión Eslava estava des del maig treballant al punt de venda de Guzmán el Bueno, 139, substituint el seu titular, per la qual cosa és probable que el mort estigués venent cupons al quiosc d’Hilarión Eslava.

Els dos sindicats demanen que l’empresa constati oficialment tots aquests extrems, així com quan va conèixer la direcció la desaparició d’aquesta persona, quines intervencions es van realitzar per localitzar-lo, si es va acudir al quiosc i si es disposava de clau per obrir-lo; també volen saben si quan es va conèixer l’aparició del cadàver es va obrir un procediment per determinar si s’hauria de considerar com a accident de treball o si correspon indemnitzar els seus hereus.

Notícies relacionades

La informació facilitada a les dues seccions sindicals «produeix confusió, no resulta veraç ni actualitzada», assenyala l’escrit de denúncia, que afegeix que «no és excepcional que no existeixin claus al centre d’algun quiosc». Per això, insta que s’adoptin mesures perquè mai faltin claus de tots els punts de venda integrats al seu àmbit d’actuació.

En la denúncia, CSIF demana a la Inspecció de Treball que, a més de sancionar les infraccions en les quals pogués haver incorregut la direcció de l’empresa a Madrid per aquests fets, es doni compliment a l’entrega d’informació actualitzada i puntual de tots els canvis que es puguin produir respecte als llocs de treball, amb punt de venda assignat, horari i dies de descans dels treballadors.

Temes:

Madrid ONCE