Les notícies que marcaran el dia d'avui, dimecres 20 de novembre

El desallotjament de l'acampada de la plaça de la Universitat i altres notícies d'aquest dimecres 20 de novembre

la-barcelona gub-comena-el-desallotjament-de-acampada-plaa-universitat-de-barcelona-via-elperiodico / periodico

2
Es llegeix en minuts

Bon dia. Aquest dimecres ens porta el desallotjament de matinada de l’acampada de la plaça de la Universitat de Barcelona. Un 20 de novembre que és el primer sense Franco al Valle de los Caídos. Repassem les notícies que marcaran l’agenda d’aquest dia.

Desallotjament exprés de l’acampada d’Universitat

Agents de la Guàrdia Urbana han desallotjat, en una operació sorpresa que amb prou feines ha durat 25 minuts, els manifestants que continuaven acampats a la plaça de la Universitat de Barcelona en protesta per la sentència de l’1-O. Hi ha dos detinguts. El desallotjament es produeix després de les denúncies dels comerciants i treballadors de la zona.

Primer 20-N sense Franco al Valle de los Caídos

Aquest és el primer 20-N, aniversari de la mort de Franco, sense el dictador al Valle de los Caídos. La família Franco denunciarà a Europa violació de drets humans: ultima un recurs per la reinhumació.  Entrevistem Mariano Sánchez Soler, autor de ‘La familia Franco S.A.’: «L’Estat no ho explica tot de la fortuna de Franco».

Vista breu a l’Audiència per mantenir a la presó quatre CDR

Després que ahir l’Audiència Nacional anul·lés les ordres de presó de quatre dels set CDR empresonats per terrorrisme, el jutge Manuel García-Castellón repetirà aquest dimecres les vistes breus de l’article 505 de la llei d’enjudiciament criminal, imprescindibles per mantenir-los a la presó, però aquesta vegada escoltant els arguments que li proporcionin els advocats defensors, ja amb totes les dades essencials contra els seus clients en el seu poder. 

Nova alerta sobre el clima: La producció de combustible dobla el que es va pactar a París

Notícies relacionades

Ni les alertes sobre l’emergència climàtica ni els compromisos de reducció d’emissions contrets pels governs semblen haver fet efecte als països productors de combustibles fòssils. Aquests païsospreveuen extreure molt més carbó, petroli i gas en la pròxima dècada del necessarisi es complissin els acords de París. En concret un 120% més, més del doble del que s’hauria de produir si, com marca aquest pacte mundial, es vol limitar l’augment de les temperatures a 1,5ºC respecte a l’època preindustrial. La dada forma part de l’‘Informe sobre la bretxa de producció’, liderat per un organisme de l’ONU, el Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), i redactat per 50 científics.

Els sindicats mouen fitxa contra l’acomiadament per baixes justificades

Els sindicats han convocat manifestacions a tot Espanya per al 27 de novembre contra l’acomiadament per baixes justificades. Avui expliquem dues històries d’afectats per aquest punt de la reforma laboral: la de María José Lillo, al carrer després d’una bronquitis: «No tenim dret a estar malalts», i l’Anna, treballadora d’aerolínia: «Ara vaig a treballar malalta».