Les notícies que marcaran el dia d'avui, dilluns 11 de novembre

La ressaca de les eleccions generals i les mobilitzacions de Tsunami Democràtic, entre les notícies que marcaran la jornada

zentauroepp50846021 spain s acting prime minister and socialist party leader  ps191110235943

zentauroepp50846021 spain s acting prime minister and socialist party leader ps191110235943 / SERGIO PEREZ

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Bon dia. Dilluns de ressaca electoral marcat per les reaccions polítiques als resultats del 10-N i les mobilitzacions de tres dies convocades per Tsunami Democràtic. Aquestes són les notícies que marcaran la jornada:

Complex panorama polític a Espanya

Les eleccions generals han donat una amarga victòria al PSOE, que té ara un panorama més complex a l’hora de trencar el bloqueig i intentar formar govern. El 10-N deixa també l’ascens de Vox i la desfeta de Ciutadans. Albert Rivera ha convocat una reunió a les 11.00 per analitzar els resultats. Totes les reaccions, en directe aquí.

Tsunami inicia tres dies de mobilitzacions

Tsunami Democràtic ha convocat tres dies de mobilitzacions que s’inicien aquest dilluns i que s’allargaran fins dimecres. La plataforma independentista l’ha presentat com la seva «acció més ambiciosa». Seguim al minut aquestes protestes per la sentència del procés.

Crisi política a Bolívia

El president de Bolívia, Evo Morales, ha anunciat la seva dimissió. Argumenta que així els opositors deixaran en pau la seva família. Morales ha pres aquesta decisió poques hores després de convocar noves eleccions presidencials. Mentrestant, als carrers la tensió segueix: incendis, saquejos i atacs a vivendes.

Els Reis inicien un viatge a Cuba

Notícies relacionades

Els reis Felip i Letizia viatjaran aquest dilluns des de Madrid a l’Havana per a una visita d’Estat a Cuba, una cita històrica perquè és la primera vegada que un cap d’Estat espanyol visita oficialment l’illa, però que es produirà mentre Espanya afronta una incertesa renovada sobre el pròxim govern després dels resultats electorals d’aquest diumenge. Així serà aquest viatge a Cuba, que s’allargarà fins dijous.

La contra del dia: ¿Pepe Reina o Éric Cantona?

«La campanya del 10-N ens ha deixat el porter del Milà, Pepe Reina, flirtejant amb Vox a les xarxes socials. Un episodi que hauria quedat en res si no hagués estat per Gabriel Rufián, expert en el nou art de tuitejar, que li va contestar amb un «més Éric Cantona, menys Pepe Reina», reivindicant el perfil esquerrà del vell davanter francès descendent d’exiliats republicans. Ho escriu Josep Martí Blanc a la contra d’avui‘¿Pepe Reina o Éric Cantona?’.