GRUP DESARTICULAT

Detinguts set butroners per robar dos milions en joies a BCN

Una operació conjunta dels Mossos i la policia acaba amb la detenció dels presumptes responsables

20191102 459549 policiaymossosr 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Agents de la Policia i dels Mossos han detingut, en una operació conjunta, set butroners com a presumptes autors del robatori de més de dos milions d’euros en joies en un taller de Barcelona.

Segons els dos cossos policials, tots els detinguts compten amb grans coneixements en la desactivació remota d’alarmes i en la utilització d’eines per cometre aquest tipus de robatoris, que es fan després de foradar la paret contigua al local que volen robar. Es tracta de sis persones de nacionalitat espanyola i una marroquina que van passar a disposició judicial el dia 11 d’octubre. El jutge va decretar-ne la llibertat amb càrrecs.

Els agents han fet set registres a Madrid, Boadilla del Monte, Getafe, Batres i a la localitat toledana de Barcience, on es van intervenir 2.600 euros en efectiu, diversos rellotges de luxe i diversos dispositius electrònics, informa Efe.

Nou mesos d’investigació

La investigació va començar el mes de febrer passat, després del robatori amb força comès en un taller de joieria de Barcelona, on el valor del sostret va arribar als dos milions d’euros entre joies, rellotges, material de joieria i diners en efectiu.

Els lladres van manipular el sistema d’alarma de forma remota mitjançant els codis d’accés, van deshabilitar els sensors d’algunes zones del local i van fer un butró des d’un quart de comptadors ubicat al vestíbul del portal annex, cosa que els va permetre accedir a la zona de vestidors dels empleats del taller.

Llança tèrmica

Notícies relacionades

Una vegada a l’interior i amb l’ajuda d’una perforadora, van fer un butró a la cambra cuirassada de formigó de 10 centímetres de gruix. A l’interior de la cambra, van forçar la caixa forta metàl·lica amb una eina de tipus bufador o una llança tèrmica.

Després d’analitzar les característiques del robatori, els agents van determinar que els autors havien d’estar molt especialitzats en el mètode del butró i van identificar una sèrie de persones establertes a la Comunitat de Madrid, tots amb un ampli historial delictiu de robatoris amb força.

Temes:

Robatoris