TERCERA NIT DE PROTESTES

Presó sense fiança per a tres detinguts pels incidents de dimarts a Barcelona

Almenys 41 ferits en els disturbis violents d'aquest dimecres a tot Catalunya

motorista por el suelo / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El jutge ha dictat presó provisional sense fiança per a tres detinguts a Barcelona pels disturbis d’aquest dimarts en resposta a la sentència pel judici de l’1-O. Segons ha informat Alerta Solidària, a tots tres «se’ls acusa de desordres, atemptat i lesions lleus».

41 ferits

Almenys catorze persones han resultat ferides i una ha sigut detinguda durant les protestes contra la sentència del procés que han tingut lloc aquest dimecres a Catalunya, segons han informat el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d’Esquadra

 Onze dels ferits han sigut atesos pel SEM a Barcelona, on aquesta nit s’han produït forts enfrontaments entre manifestants i policies.

Tot i que també entre manifestants i persones que pretenien continuar la seva marxa, com és el cas d’un motorista al qual han tirat a terra quan travessava el passeig de Gràcia de Barcelona pel carrer de València. Els manifestants li impedien el pas i enmig de la discussió un parell de joves l’han empès, i ha caigut a terra. Immediatament han sigut increpats per un altre grup de persones, que han ajudat el motorista a aixecar-se i han recriminat l’actitud dels agressors cridant-los: «¡Així no!».

En aquests mateixos aldarulls localitzats al voltant de la seu de la Conselleria d’Interior de la Generalitat, els Mossos d’Esquadra han detingut una persona, segons la policia autonòmica.

Ha sigut en aquesta zona també on un senyor amb un nadó en braços ha sortit de casa seva. Segons la periodista que ha gravat les imatges, «intentant fugir de les flames que amenacen l’edifici on viu».

Tres ferits fora de Barcelona

Notícies relacionades

La resta dels ferits comptabilitzats fins a mitjanit han sigut atesos: un a Sils (Selva), cinc a Girona, dos a Manresa i un a Sallent (Bages), tres a Lleida i un atropellat pels Mossos a Tarragona, que ha patit traumatisme cranioencefàlic pendent de valoració.

La persona ferida a Sils ha sigut traslladada en estat greu a l’hospital i la resta dels ferits estan sent atesos en centres sanitaris o ambulàncies i encara cap ha sigut donat d’alta.