CAMPANYA DE SEGURETAT

Trànsit detecta en una setmana 232 menors viatjant sense sistemes de retenció

63 d'ells anaven asseguts al seient davanter

zentauroepp1422864 barcelona    21 8 2003     sillas infantiles para  el  coche191012192833

zentauroepp1422864 barcelona 21 8 2003 sillas infantiles para el coche191012192833 / IMMA COY

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Barcelona

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha detectat durant la campanya de seguiment de l’ús del cinturó de seguretat 232 menors, amb estatura inferior a 1,35 metres, que viatjaven en vehicles sense cap sistema de retenció infantil, 63 en seients davanters. Aquesta dada preocupa especialment la DGT, ja que un dels objectius previstos enl’Estratègia de Seguretat Viària 2011-2020 aprovada és aconseguir que cap nen perdi la vida per no anar assegut en una cadira adequada al seu pes i talla. Durant la campanya que s’ha dut a terme entre els dies 30 de setembre i 6 d’octubre, els agents han controlat 402.981 vehicles, en els quals s’han detectat 3.768 adults que viatjaven sense fer ús del cinturó de seguretat.

El 73,5% de les persones que no feien ús d’aquest dispositiu de seguretat circulaven per carreteres convencionals, vies on es produeixen 8 de cada 10 morts. La DGT recorda que el cinturó de seguretat és un element bàsic i fonamental de la seguretat viària. Per aquesta raó, utilitzar-lo és obligatori per a tots els ocupants del vehicle i en tota mena de vies.

Els menors d’edat d’estatura igual o inferior a 135 centímetres que es desplacin en vehicle, a més de viatjar amb el sistema de retenció infantil adequat a la seva talla i pes com la norma exigeix, hauran d’anar asseguts obligatòriament als seients posteriors dels vehicles, excepte quan el vehicle no disposi de seients posteriors, quan tots els seients posteriors estiguin ja ocupats per altres menors de les mateixes característiques o quan no sigui possible instal·lar en els esmentats seients posteriors tots els sistemes de retenció infantil.

Talla i pes

Notícies relacionades

Només en aquests casos, els menors podran ocupar el seient davanter del vehicle, però sempre utilitzant el sistema de retenció homologat a la seva talla i pes. Així mateix, la DGT recorda que portar el menor mal ubicat o sense el corresponent sistema de retenció és responsabilitat de l’adult.

Les 216 càmeres instal·lades en carreteres ajuden a identificar aquells conductors que malgrat conèixer els beneficis que aporta aquest dispositiu de seguretat, ometen utilitzar-lo.