succés

El crani trobat en una caixa a Castro Urdiales és de la parella de la detinguda

Havia entregat a la seva veïna una caixa que contenia, segons li va dir, joguines eròtiques

La fetor del cap en descomposició va alertar la dona, que va descobrir l'engany

la guardia civil inspecciona el piso de la detenida en castro urdiales / periodico

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El crani que va aparèixer ficat en una caixa a Castro Urdiales (Cantàbria) correspon a Jesús María B. R., un bilbaí de 67 anys desaparegut des del mes d’abril passat i parella de María del Carmen M. G., la dona que un jutge va enviar a la presó per aquest cas.

Fonts properes al cas han indicat a Efe després de les anàlisis practicades al crani, que estava pràcticament descarnat, s’ha determinat que correspon a Jesús María B. R., la desaparició del qual va denunciar precisament la detinguda per la Guàrdia Civil.

La dona, natural d’Utrera (Sevilla), de 61 anys i establerta des d’en fa set a Castro Urdiales, va ser detinguda aquest cap de setmana a l’edifici Mar Llana del carrer Padre Basabe d’aquesta ciutat costanera.

Caixa amb el cap

María del Carmen havia entregat una caixa a la seva veïna que contenia, segons li va dir, joguines eròtiques que no volia que trobés la Guàrdia Civil si registrava la seva casa després de la denúncia de la desaparició de la seva parella.

Passat un temps i a causa de la fetor que desprenia, la veïna va obrir la caixa i va trobar el crani dins, just la matinada de divendres a dissabte i, després de la troballa, va haver de ser atesa per serveis sanitaris.

Poc després, la parella del desaparegut va ser arrestada per la Guàrdia Civil, davant de la qual no va voler prestar declaració.

Presó provisional sense fiança

Aquest dimarts, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 3 de Castro Urdiales va acordar com a mesura cautelar la presó provisional, comunicada i sense fiança per a ella, mentre que es continua buscant la resta del cos del desaparegut.

La Guàrdia Civil ampliarà la recerca de proves a uns terrenys propietat de Jesús María B. R. Els terrenys es troben al barri d’Helguera de Sámano, a Castro Urdiales, segons ha explicat a Efe el cosí carnal de la víctima, Carlos Ricondo.

En paral·lel, continua el registre de la residència on vivia Carmen M. G. amb la seva parella. Ricondo, que custodia aquests «petits» prats, amb una extensió màxima de 1.200 metres quadrats, ha assegurat que en aquests terrenys no hi ha hagut moviments de terra i creu que «no hi ha res».

«Esperem que ens truqui la Guàrdia Civil per anar a inspeccionar-los, perquè per protocol voldran investigar-ho tot», afegeix Ricondo, que, a més, assegura que la detinguda desconeixia el lloc exacte on es troben aquestes finques.

Esperances trencades

Afectat atesa la relació «gairebé fraternal» que des de petit l’unia al seu cosí, Ricondo no s’esperava el que passaria després de la desaparició de Jesús María. «Teníem l’esperança que hagués tornat, però després de tant temps sense donar senyals de vida vam pensar fins i tot que s’hauria tirat al mar», lamenta.

També posa en dubte la versió que des del primer moment Carmen va explicar a la família després de la desaparició de la seva parella. «Primer ens va assegurar que se n’havia anat de vacances. Al trucar-li al mòbil i no contestar, ens va dir que se li havia trencat al caure a la banyera i ens va facilitar un altre número de telèfon del qual ens arribaven missatges, però que per la manera d’escriure’ls crèiem que no eren seus», subratlla.

Unes «estranyes» circumstàncies que van empènyer els cosins a exigir que Jesús María els truqués o els enviés un àudio amb la seva veu per verificar que qui portava aquest telèfon era ell. «Però no vam obtenir cap resposta, per la qual cosa el seu cosí Alfonso junt amb un amic ‘ertzaina’ van denunciar la seva desaparició», recorda.

Sense diners a casa

Notícies relacionades

No obstant, ha afegit, «no es va poder demostrar res» i el jutge va arxivar el cas, perquè la seva parella va declarar «que s’havia escapat voluntàriament amb 12.000 euros que guardava a la vivenda» i que l’havia abandonat, quan ell «mai tenia diners en metàl·lic a casa».

Ricondo ha apuntat que els fills de Jesús María no tenen relació amb ell des de fa anys, després de separar-se de la seva dona, i que «fins ara» no s’han posat en contacte «ni ells ni la seva exparella».