L'Observatori Contra l'Homofòbia a Catalunya, indignat amb Pedro Sánchez

L'entitat catalana critica que no se'ls hagi convocat en la reunió amb el president

"Ha de conèixer el repunt de casos que hi està havent a Catalunya", lamenta el president

zentauroepp49583415 madrid 27 08 2019  pol tica   el secretario general del psoe190827125044

zentauroepp49583415 madrid 27 08 2019 pol tica el secretario general del psoe190827125044 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Elisenda Colell
Elisenda Colell

Redactora

Especialista en pobresa, migracions, dependència, infància vulnerable, feminismes i LGTBI

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’Observatori Contra l’Homofòbia a Catalunya lamenta que el president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, no els hagi convocat aquest dimarts a la reunió que ha mantingut amb entitats LGTBI, en què sí que es compten altres col·lectius autonòmics. "Ens sembla una falta de respecte", es queixa el president de l’entitat, Eugeni Rodríguez.

El president ha citat a la trobada una vintena d’entitats que representen el col·lectiu LGTBI (lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals i intersexuals). Algunes de les entitats presents en la reunió són la Federació Estatal LGTBI i la Fundació Triangle, d’àmbit estatal, si bé també han acudit associacions d’altres comunitats, com l’Observatori Contra l’Homofòbia de Madrid, o Wado, de Castella-la Manxa. "No entenem per què el president no vol saber el que està passant a Catalunya", diu Rodríguez. 

Al llarg d’aquest any, l’observatori català ha constatat un "repunt" d’agressions, especialment els divendres a la nit, perpetrats per grups de joves a Barcelona. El nombre de casos de discriminació que ha assistit aquesta entitat ha augmentat un 40% a la capital catalana, i asseguren que en aquest 2019 han registrat el mateix nombre d’incidències a Catalunya que en tot l’any passat. "L’Estat ha de saber el que està passant aquí, té competències per ajudar-nos a tallar-ho", ha afirmat el president de l’Observatori.

Notícies relacionades

No és la primera vegada que els passa aquesta situació. Ja a començaments de juliol, amb motiu del dia de l’orgull LGTBI, el president del Govern espanyol va mantenir una altra trobada amb aquestes associacions, i l’Observatori tampoc va ser convidat. Segons explica el president de l’associació catalana, els responsables del col·lectiu LGTBI del partit socialista els han respost que "se n’han oblidat". "Encara em sembla més greu", lamenta Rodríguez.

Una llei estatal

En la reunió, Sánchez i la vicepresidenta del Govern en funcions, Carmen Calvo, han traslladat als participants el repte socialista d’emprendre una llei estatal que defensi la diversitat. Calvo ha assegurat que, tot i que s’han fet avenços en les lleis per a la igualtat de tracte de tots els homes i dones en algunes comunitats amb govern socialista, "fa falta una legislació estatal que ofereixi seguretat a tots i a totes i igualtat de tracte en les diferències, diverses i necessàries, per a la dignitat humana".

Temes:

Homofòbia LGTBI