PROTECCIÓ ANIMAL

Multa de 9.000 euros després de ser detinguda per portar un braçalet d'ivori

Una dona espanyola de vacances al país africà va acabar als tribunals pel braçalet

1
Es llegeix en minuts
Efe / Nairobi

Una dona espanyola va ser arrestada aquest dilluns a l’aeroport internacional Jomo Kenyatta (JKIA, per les seves sigles en anglès) de Nairobi amb 0,025 grams d’ivori, el que pesava un braçalet que portava.

María Pich-Aguilera, de 50 anys, viatjava amb la seva família des de Nairobi a Dar es Salaam, la ciutat més populosa de Tanzània, quan el Servei de Conservació de la Flora i Fauna Salvatges de Kenya (KWS) va detectar el braçalet.

La dona va haver de comparèixer davant d’un tribunal que, després de rebre una anàlisi del Museu Nacional, va comprovar que el braçalet era autèntic i la va condemnar a pagar una multa de gairebé 9.000 euros.  

Pich, que va abonar la multa, va declarar que el braçalet era un regal que havia rebut "fa dècades". 

Multa de 8.700 euros

Aquest incident passa menys d’una setmana després que una dona francesa, de trànsit a Nairobi, fos arrestada amb un altre braçalet d’ivori i obligada a pagar una multa d’un milió de xílings (uns 8.700 euros).

L’aeroport de Nairobi disposa d’una unitat canina entrenada per detectar ivori als equipatges dels viatgers i així evitar el tràfic il·legal d’aquest material.

Amb motiu de la 18a Conferència de les Parts de la Convenció sobre el Comerç Internacional d’Espècies Amenaçades de Fauna i Flora Silvestres (CITIS CoP18) –que s’està celebrant a Suïssa fins al 28 d’agost– Kenya ha iniciat una nova campanya de conservació denominada "El comerç d’ivori és una estafa".

Inclusió en el CITES

Notícies relacionades

La campanya exigeix la inclusió de l’elefant africà a l’Apèndix I de CITES, que inclou les espècies amenaçades d’extinció, a fi de combatre la disminució del nombre d’aquests paquiderms com a resultat de la caça furtiva.

El 12 d’agost passat, les autoritats de Singapur van anunciar la prohibició total del comerç d’ivori –que entrarà en vigor el setembre del 2021– setmanes després de confiscar gairebé 9 tones d’ullal d’elefant africà procedent de la República Democràtica del Congo (RDC). 

Temes:

Kenya Nairobi