DE LA MARCA LA MECHÁ

24 persones segueixen hospitalitzades, 4 a l'UCI, per un brot de listeriosi a Sevilla

La Conselleria de Salut andalusa desvincula el cas de l'embarassada que ha perdut el seu nadó amb la infecció causada pel consum de productes de la marca La Mechá

El total d'afectats ascendeix a 44

producto7601

producto7601

1
Es llegeix en minuts
Efe

Aquest dissabte, un total de 24 persones segueixen hospitalitzades a diversos hospitals de Sevillaquatre d’elles a l’UCI, a causa del brot de listeriosi detectat en partides de carn entatxonada distribuïda per una empresa de la localitat sevillana de Burguillos.

Sis d’aquests pacients es troben ingressats a l’hospital Virgen del Rocío, un d’ells, a l’UCI; quatre més al Virgen Macarena; cinc més al Virgen de Valme, un d’ells a l’UCI; un més a l’UCI del San Juan de Dios de Bormujos i els vuit restants a l’Hospital Nisa de Castilleja de la Cuesta, un d’ells en cures intensives.

Decretada l’“alerta sanitària”

Dijous passat la Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia va decretar una alerta sanitària per aquest brot de listeriori, detectat en partides de carn entatxonada de la marca La Mechá que ja han sigut reiterades del mercat i que ha afectat 44 persones.

La listeriosi està causada per un bacteri que contamina aliments crus i que al consumir-se provoquen símptomes comfebre, mals de cap o diarrea, que normalment no són greus, però poden ser-ho en embarassades, nens petits, gent gran o persones amb les defenses baixes.

El cas de la dona embarassada

Respecte a la informació que publica aquest dissabte el diari ‘ABC’ de Sevilla que una embarassada ha perdut al seu nadó, afectat de listeriosi, fonts de la Consejeria de Salut han dit a Efe que “avui” no existeix una relació entre aquest cas i el brot que ha afectat 44 persones.

Notícies relacionades

Han explicat que la dona, que va ingressar dilluns a l’hospital amb hemorràgia i que posteriorment va perdre el seu nadó, va ser sotmesa a una anàlisi de la placenta que va detectar que estava infectada per listeriosi.

No obstant, les fonts de Salut insisteixen a desvincular aquest cas del brot produït en les ultimes setmanes pel consum de carn entatxonada de la marca La Mechá.